Tabor Otelleri Ara

En uygun Tabor otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Tabor otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Tabor Hakkında

1420'de Hussite Devrimi sırasında kurulan Tâbor şehri, bir taraftan Luznice Nehri, diğer taraftansa Orta Avrupa'nın en görkemli doğal güzelliklerinden biri olan Ürdün Gölü ile çevrili. Günümüzde Çekya ya da diğer bilinen adıyla Çek Cumhuriyeti’nin en turistik şehirlerinden biri haline gelen Tabor, yaklaşık 35 bin kişilik bir nüfusa sahip. Eski Belediye Binası, göz kamaştıran bir kale ve daracık labirent sokaklarıyla turistleri kendine hayran bırakan Tabor, aynı zamanda Güney Bohemya’nın en büyük ikinci şehri olma unvanını taşıyor.

Güneyde České Budějovice ve Český Krumlov ile sınırlarını paylaşan Tabor’daki en ilgi çekici yapılardan biri de Husitske Tarih Müzesi. 1400’lü yıllarda gerçekleşen tarihi olayları konu alan eserlerin sergilendiği müze gün boyunca ziyaretçilere açık. Bunun yanı sıra müzedeki yer altı geçitleri de kesinlikle görülmeye değer. Şehrin çalkantılı geçmişi hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyenler Tabor’da gezilecek yerler listesine mutlaka Husitske Tarih Müzesi’ni eklemeli.

Orta Avrupa’nın en eski yapılarından bazılarına ev sahipliği yapan Tabor şehrinin bir kısmını yürüyerek keşfetmek mümkün. Gotik bir yapıya sahip olan Belediye Binası ve daha birçok tarihi yapı şehir meydanında yer alıyor. Rönesans döneminden kalma gösterişli evlerin bir kısmı da bu meydanda bulunuyor. Tarihi 13. yüzyıla kadar uzanan Kotnov Kalesi (Hrad Kotnov) de Tabor’a gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği bir yapı.

Yeni Şehir olarak bilinen bölgenin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Pražská Ulice sokağında ise otantik çarşılar, eski evler ve tarihi surlarla karşılaşabilirsiniz. Sokaktan Lužnice Nehri’ne doğru ilerleyince de 15. yüzyıldan kalma sur duvarları hemen göze ilişiyor.

Tabor’da farklı aktivitelere katılmak isterseniz, şehir merkezinden sadece 1,2 km uzaklıktaki Pintovka Nature Trail’e gidebilirsiniz. Buna ek olarak, meşhur Pribenice Kalesi’ne yakın bir mesafede olan Red Hiking Trail’ de tercih edebilirsiniz. Yürüyüşünüz boyunca karşınıza çıkacak olan Hylacka ve Babice gözlem kulelerine giderek panoramik şehir manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.