Kuveyt Otelleri Ara

En uygun Kuveyt otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kuveyt otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kuveyt Hakkında

Arabistan Yarımadası’nın kuzeydoğusunda, Basra Körfezi kıyısında yer alan ve toplamda 6 idari bölgeden oluşan Kuveyt’in ismi, Arapçada su kenarındaki kale anlamına gelen “akwat” kelimesinden geliyor. Kuveyt’in bugünkü halinin temeli, 18. yüzyılın başlarında Arabistan Yarımadası’nın iç kısımlarındaki Anizah kabilesinden birçok ailenin bir araya gelerek Basra Körfezi kıyılarına yerleşmesiyle oluşmuştur.

Ülkenin temel geçim kaynağı olan petrolün dışında, özellikle de Basra Körfezi’nin kıyı bölgelerinde balıkçılık bir hayli gelişmiş durumda. Ülkede su kaynaklarının oldukça az olmasından dolayı tarım faaliyetleri yok denecek kadar az. Kuveyt, Rusya, Suudi Arabistan ve ABD gibi ülkelerden sonra dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biri olan ülkede sanayi tesislerinin de büyük bir kısmı petrol rafinerilerinden oluşuyor.

Basra Körfezi’nin hemen kıyısında yer alan Kuveyt’in kuzeyinde Irak; güneyinde ise Suudi Arabistan yer alıyor. İlkbahar ve yaz ayları sıcak geçen ülkede diğer mevsimlerde genelikle ılıman iklim hakim. Kuzeybatıdan esen “tauz” adı verilen şimal rüzgarları, özellikle haziran ve temmuz aylarında kum ve toz fırtınalarına yol açarak zor durumlara neden olabiliyor. Nisan ve eylül ayları arası yaz döneminin inanılmaz sıcak geçtiği Kuveyt’te nem oranı da günün bazı saatlerinde dışarı çıkılamayacak kadar yükselebiliyor.

2 milyona yakın nüfusa sahip olan Kuveyt’te konuşulan resmi dil Arapça olsa da; ülke genelinde İngilizce, Hindu, Urdu ve Farsça dilleri de yaygın. Kullanılan para birimi Kuveyt dinarı olan ülkenin başkenti ve turizm, sanayi vb. sektörler açısından en gelişmiş şehri olan Kuveyt, aynı zamanda dünyanın en modern şehirleri arasında yer alıyor. Turizm ve diğer sektörler açısından Kuveyt’in diğer önemli şehirlerinden bazıları ise El Cehra, Havalli ve Salimiya.

Kuveyt'te festival ve etkinlikler açısından çok sayıda organizasyon düzenlenmese de kimi zaman dini veya milli bayramlarla birleşen festivaller gerçekleşiyor. Bunlardan katılımcısı en çok ve organizasyon anlamında en büyük olanları; Hala February Kuwait (Kutsal Şubat) ve Ramazan Bayramı etkinlikleri.

Geleneksel Kuveyt mutfağının geneli, zengin çeşitliliği olan Arap mutfağının yemeklerinden oluşuyor. Neredeyse her Kuveyt restoranında rastlayabileceğiniz Ortadoğu ve Arap mutfağı ile benzerlik gösteren yemeklerden bazıları; Mutabbak (tavuklu pilav), Basal Mahshi (soğan dolması), Lahm Bilbayd (bir çeşit kızartma) ve Felafel (nohut köftesi).

Umuma mahsus pasaportu olan Türk vatandaşlarının Kuveyt’e giriş için vize alması gerekiyor. Kuveyt’e en uygun uçak biletini bulmak için Enuygun.com'dan seferleri karşılaştırabilir ve biletinizi satın alabilirsiniz.

Kuveyt Ülke Rehberi