44. Sayfa Suudi Arabistan Otelleri Ara

En uygun Suudi Arabistan otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Suudi Arabistan otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Suudi Arabistan Hakkında

Arap Yarımadası’nda konumlanan Suudi Arabistan, kuzeybatıda Ürdün, kuzey ve kuzeydoğuda Irak, doğuda Kuveyt, Katar, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri, güneydoğuda Umman, güneyde ise Yemen'le komşu. Ayrıca ülkenin kuzeydoğusunu Basra Körfezi ve batısını ise Kızıldeniz çevreliyor. Müslümanların kutsal saydığı Mekke ve Medine şehirleri bu ülkede yer alıyor.

Peygamber şehri olarak da bilinen Medine'de İslam dünyasının en önemli eserlerinden bazılarını görmek mümkün. Mekke ise Medine gibi Suudi Arabistan’ın Hicaz bölgesinde bulunuyor. Ülkeye Riyad şehri başkentlik yapıyor. Arap Yarımadası’nın orta kesiminde yer alan ve etrafı çöllerle kaplı olan Riyad’da gökdelenler ile çölü bir arada görmek mümkün.

Ülkenin hatta Arap Yarımadası’nın en büyük şehirleri arasında yer alan Riyad’dan sonra Cidde kenti ikinci büyük şehir olma özelliğini taşıyor. Suudi Arabistan’ın diğer önemli kentleri Taif, Dammam, Dahran, Bureyde olarak sıralanıyor. Suudi Arabistan’da nüfusun büyük bölümü Riyad, Cidde, Mekke, Taif, Medine, Dhahran gibi büyük kentlerde yaşıyor.

Büyük çoğunluğu çölle kaplı bu ülkede, diğer yörelerde ise nüfus yoğunluğu oldukça az. Suudi Arabistan’da daha çok yerli kabilelerin soyundan gelen Araplar yaşıyor olsa da, Basra Körfezi kıyısında İranlı azınlık bir topluluk da yaşamını sürdürüyor. Ülkede Güney Asyalılar, Türkistan Türkleri ve Huiler de yaşıyor.

Resmi dili Arapça olan ülkede nüfusun büyük bir bölümü Müslümanlardan oluşuyor. Arap Yarımadası’nın en büyük ülkesi olan Suudi Arabistan, genelde çöl ağaçları olan hurma ve Palmiye ağaçları ile yeşilleniyor. Ülkenin ortalama hava sıcaklığı 25 ila 47 santigrat derece arasında değişiyor. Ülkeyi yaz aylarında ziyaret edenlerin mümkün olduğunca öğle saatlerinde dışarıda çok fazla kalmaması öneriliyor. Aynı zamanda keten ve pamuk cinsi, ince ve açık renkli kıyafetleri tercih etmelerinde fayda görülüyor.

Suudi Arabistan’ın en büyük ekonomik geliri petrol ürünlerinden sağlanıyor. Ülkede petrol, 1936 yılında bulunduğu için bu zamana kadar Suudi Arabistan, Mekke ve Medine’yi tavaf etmeye gelen hacılardan ekonomik gelir sağlıyordu. Müslümanların hac ve umre ibadeti sayesinde halen bu gelir kaynağı günümüzde de varlığını sürdürüyor.

Suudi Arabistan, hurma ihracatıyla da ülke ekonomisini kalkındırıyor. Ülkedeki petrol yatakları, petro-kimya sanayi ve yapay gübre üretimi gibi sanayi kolları yeni teknolojilere uyarlanarak sürekli gelişme gösteriyor.

Bunun yanı sıra demir-çelik, çimento, besin gibi sanayi dalları da ülkede hızla gelişiyor. Çöllerle çevrili ülkede tarım, yalnızca belli başlı birkaç bölgede, bol yağış alan alanlarda gerçekleştiriliyor. Suudi Arabistan’da tarım pek yaygın olmasa da yönetim, besin ürünleri alanında ithalatı azaltmak için çalışmalar yapıyor. Tarım ürünleri üretimini destekleyen Suudi Arabistan yönetimi, aynı zamanda Basra Körfezi ve Kızıldeniz kıyılarını değerlendirerek balıkçılığın gelişmesini de destek veriyor.

Suudi Arabistan mutfağına ve yemek kültürüne bakıldığında Türk mutfağı ile benzer özellikler gösterdiği görülüyor. Fakat bu ülkede yemeklerde baharatlar daha yoğun kullanılıyor. Suudi Arabistan’da daha çok pirinç, tavuk ya da deve eti, üzüm ve çeşitli baharatlar kullanılarak yemekler hazırlanıyor. Suudi Arabistan’ın safranlı uzun pirinç ile yapılan kuzu tandırı en ünlü yemeği olarak biliniyor. Bu yemeğe ‘Kabsah’ (kebse) deniliyor.

Hafta tatili Perşembe ve Cuma günü olan ülkede, bankalar ve diğer resmi kurumlar da bu tatile göre çalışıyor. Bankalar, resmi kurumlar, mağazalar; cumartesiden çarşambaya kadar hizmet veriyor.

Ülkede para birimi olarak Suudi Arabistan Riyali kullanılıyor. 100 Suudi Arabistan Riyali yaklaşık olarak 78 Türk Lirası’na karşılık geliyor. Bazı alışveriş yerlerinde kredi kartı da geçerli olabiliyor. Kutsal toprakları sınırları içinde bulunduran Suudi Arabistan’ı genellikle hac ve umre ibadeti yapmak isteyenler ziyaret ediyor.

Türkiye’den Suudi Arabistan’a gidecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seyahate çıkmadan önce vize almaları gerekiyor. Yeşil pasaport, gri pasaport ve siyah pasaporta sahip kişiler de Suudi Arabistan vize işlemlerine tabi tutuluyor.

Daha çok hac ve umre ibadetini tamamlamak için ziyaret edilen Suudi Arabistan’a en uygun uçak bileti fırsatlarını Enuygun.com’dan karşılaştırabilir, dilediğiniz noktaya en uygun uçuş fırsatlarını kolayca bularak satın alabilirsiniz.

Suudi Arabistan Ülke Rehberi

Suudi Arabistan'da Nerede Kalınır?

Cidde
Cidde

Suudi Arabistan’ın başkenti Cidde, modern yapısı ile dikkat çekiyor. Özellikle Müslümanlar için kutsal olan toprakların olduğu Suudi Arabistan’a gelen kişiler tarafından ziyaret edilen kent, birçok tarihi yapıyı da bünyesinde barındırıyor. Şehirde bulunan konaklama tesislerinin bir kısmı uluslararası zincir otellerden oluşurken, diğer kısmı ise yer

Cidde otellerini gör
Medine
Medine

'Peygamberler Şehri' olarak anılan Medine, Suudi Arabistan'ın en büyük şehirlerinden biridir. Şehir, ülkenin bir diğer kenti Mekke gibi Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilir. Hac turizmi ile öne çıkan şehri, her yıl çok sayıda Müslüman ziyaret eder. Mekke'nin kuzeyinde, Kızıldeniz'den yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta bulunan Medine, 622 yıl

Medine otellerini gör
Taif
Taif

Yeşil cennet olarak adlandırılan ve tatil için en çok tercih edilen yerler arasında bulunan Taif, Suudi Arabistan'ın Mekke Bölgesi'nde yer alır. Oldukça önemli bir jeopolitik konuma sahip Taif, Cidde ve Mekke şehirlerinden sonra üçüncü büyük şehir olma özelliğine sahiptir. Yer altı su rezervleri bakımından oldukça zengin olan şehrin hemen her ye

Taif otellerini gör
Tabuk
Tabuk

Tabuk, Suudi Arabistan'ın Tabuk bölgesinin en önemli turistik şehirlerinden biri. Ülkenin etkileyici doğa harikalarına ev sahipliği yapan şehir; Rum Vadisi'nin etkileyici kumtaşı oluşumları, benzersiz mercan resifleri, kilometrelerce uzanan bembeyaz kumsalları ve turistik tesisleriyle Suudi Arabistan'ın dünyada en çok turist çeken yerlerinden biri.

Tabuk otellerini gör
Al Ula
Al Ula

Medine’ye yaklaşık 400 kilometre uzaklıkta yer alan Al-Ula aynı zamanda Suudi Arabistan'ın ve dünyanın en eski kentlerinden biri. Kenti çevreleyen çöller, vahalar ve kum tepeleri neredeyse 2 bin yıllık bir tarihe tanıklık ediyor. Tarihi Hicaz demiryolu istasyonlarından biri olan şehirden geçmiş dönemlerde ticaret kervanı trenlerle çevre kentlere

Al Ula otellerini gör

Önemli Noktalar

Suudi Arabistan Seyahat Yazıları