Bergen Otelleri Ara

En uygun Bergen otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bergen otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bergen Hakkında

Hordaland Eyâleti’ne bağlı olan Bergen, Norveç’in güneybatı kıyısında yer almaktadır. Oslo’dan sonra ikinci büyük şehir olma özelliğine sahip şehir, Kral Olav Kyrre tarafından kurulmuştur. Şehirde balıkçılık, yağ endüstrisi, televizyon endüstrisi ve turizm oldukça gelişmiştir. Coğrafi konum olarak kıyı bölgede yer alan Bergen’de aşırı sağanak yağışlar mevcuttur. Yıllık düzenli olarak 2250 mm dolaylarında yağış almaktadır. Gulf Stream etkisi hava sıcaklığında da hissedilmektedir. Hansa Birliği’nin ahşap evleri, Fantoft Kütük Kilisesi, Edvard Grieg’in Evi, Norveç Akvaryum’u, Floyen Dağı, Sogne ve Fra Treni şehrin en çok ziyaret edilen yerleri arasındadır.

Denize kıyısı bulunduğu için balıkçılık sektörü oldukça gelişmiştir. Bu gelişme mutfak kültürüne de yansımıştır. Tüm dünyadan zengin menüler sunan restoranlarda, Norveç’e dair bilindik tatlar da sunulmaktadır. Geyik kebabı, somon füme ve Bergen balık çorbası şehrin en popüler yemekleri arasında yer alır.

Bergen de gece hayatı oldukça hareketlidir. Kuzey Avrupa’nın bilinen en eski rock barı burada yer almaktadır. Çok sayıda gece kulübünün yanı sıra canlı müzik yapan birçok işletme şehir merkezine konumlanmıştır. Bergen her yıl birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Ağustos ayında Hole in the Sky Metal ve Rock Müzik Festivali düzenlenmekte ve oldukça yoğun katılım gözlenmektedir. Nttjazz Festivali ile Jazz müziği severler bir araya gelmektedir. Bergen’de yer alan Balık ve Çiçek Pazarı alışverişin kalbinin attığı yer olarak bilinir. Xhibition, Oleana ve Galleriet en çok tercih edilen alışveriş merkezleri içerisinde bulunmaktadır. Şehrin kıyısında yer alan Bergen Havaalanı ile Bergen’e ulaşmak oldukça kolaydır.

Bergen Galeri