Yiwu Otelleri Ara

En uygun Yiwu otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Yiwu otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Yiwu Hakkında

Çin’in Zhejiang Eyaleti’nin doğusunda yer alan ve eyaletin başkenti olan Yiwu, ülke standartları uyarınca küçük ve ilçe statüsünde değerlendirilen bir ticaret ve turizm şehridir. Ancak Yiwu küçük bir kent olmasına rağmen dünyada ünü büyüktür. Şehir, Çin’in ve dünyanın en büyük ticaret merkezidir ve ‘Uluslararası Ticaret Şehri’ ünvanına sahiptir. Kent, M.Ö. 222 yılında Qin Hanedanlığı döneminde kurulmuştur. M.S 624 yılında ‘Yiwu’ adını almış ve 1700’lü yıllardan itibaren ticari alanda büyümeye başlamıştır. 1982 yılında reform ve dışa açılma uygulamaları sayesinde Yiwu, gündelik eşya pazarının dünyadaki en büyük merkezi haline gelmiştir. Oyuncak, tekstil, el sanatları, takı, çanta, donanım, kozmetik, temizlik, elektronik, ev aletleri, zücaciye ve bunun gibi günlük hayatın vazgeçilmez ürünleri, kent fabrikalarında üretildikten sonra Yiwu Ticaret Merkezi’nde, çok ucuz fiyatlarla satışa sunulmaktadır.

Dünya genelinde tüketilen yılbaşı ürünlerinin yüzde 60’ı Yiwu’da üretilip satışa sunulmaktadır. Çin’in ‘Noel Köyü’ lakabını taşıyan şehirde, sadece noel süslerini üreten yaklaşık 600 fabrika bulunmaktadır. Yiwu pazarı, Birleşmiş Milletler tarafından 2005 yılında ‘dünyanın en geniş gündelik eşya pazarı’ olarak ilan edilmiştir.Kentin toplam pazar alanı 2 milyon 500 bin metrekareyi kapsamaktadır. Beş bölgeye ayrılan pazarın en ünlüleri Fituan ve Huangyuan’dır. Yiwu, büyük bir dünya pazarı ve ekonomi şehri gibi görünse de turizm alanında gelişme kaydetmeye başlamıştır.

Xiuhu Gölü, Songpu Tepesi, Yiwu Müzesi, Yiwu Paradise, Chouzhou ve Jiangbin parkları, Ocean World ve Binwang Köprüsü kentin başlıca tursitik gezi noktalarıdır. Yiwu sıcak ve ılıman iklim etkisindedir. Kente yıl boyunca önemli ölçüde yağış düşmektedir. Yiwu Havaalanı kentin 5,5 km. kuzeybatısındadır.

Yiwu Galeri