Bengaluru Otelleri Ara

En uygun Bengaluru otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bengaluru otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bengaluru Hakkında

Güney Hindistan’da Karnataka Eyaleti’nin başkenti olan Bangalore 10 milyonun üzerindeki nüfusu ile Hindistan’ın en kalabalık ve büyük şehirlerinden biri. Bangalore, Hindistan’ın silikon vadisi olarak kabul ediliyor. Google, Nokia, Oracle, Mercedez-Benz, Philips, Toyota gibi dünyaca tanınan birçok markanın araştırma ve geliştirme merkezleri Bangalore’da bulunuyor. Bir ticaret ve ekonomi kenti gibi görünse de Bangalore turistlere çok fazla gezi ve aktivite vadediyor ve ziyaretçilerin gitmeden önce detaylı bir araştırma ile zaman planlaması yapması öneriliyor.

Şehirde ana toplu taşıma aracı otobüs olsa da halk arasında riksa adlı üç tekerlekli araçlar çok yaygın kullanılıyor. Her zaman aşırı yoğun olan trafik ve kargaşa nedeni ile turistlere araç kiralaması tavsiye edilmiyor.

Yağışlı ve kurak olmak üzere iki mevsim yaşayan Bangalore’da tropikal savan iklimi hüküm sürüyor. Gündüz sıcaklığı yıl boyunca 27 ile 34 derece arasında değişiyor. En sıcak dönem nisan ayı iken kasım ayı en soğuk dönem oluyor. Yağışlar özellikle mayıs ile ekim ayları arasında görülüyor.

Hesaraghatta Gölü müthiş manzarası ile şehrin en gözde noktalarından. Ulsoor Gölü’nde ise tekne gezintisine çıkma imkânı bulabilirsiniz. Öte yandan kent içerisinde çok sayıda park ve bahçe bulunuyor. Öyle ki kent ‘Bahçeler Şehri’ olarak da anılıyor. Özellikle botanik bahçeleri görülmeye değer yerlerden. Bangalore Sarayı, Tipu Sarayı, ISKCON Tapınağı, Visvesvaraya Teknoloji Müzesi, Dodda Ganapathi Tapınağı ve Bull Tapınağı Bangalore ziyaretçilerine özellikle tavsiye edilen yerlerin başında geliyor. Harika kostümleri ile göz kamaştıran ve şehirde sık sık sahnelenen Yakshagana şovuna denk gelirseniz mutlaka izlemelisiniz. Bangalore Karaga Festivali şehrin en eski ve önemli etkinliklerinden birisi.  Adrenalin tutkunları Wonderla Eğlence Parkı’nda çılgınca coşabilir.

Bangalore’da son derece renkli ve hareketli bir gece hayatı ortamı bulunuyor. Özellikle underground, rock ve metal müzik türlerinde performansların sahnelendiği barlar ve kulüplerin dışında çeşitli müzik festivallerine de ev sahipliği yapıyor. Şehirdeki çok sayıda üniversite ve yüksekokulun da bunda payı büyük.  Hint klasik müziğini dinleyebileceğiniz ve folklorik oyunlarını izleyebileceğiniz çok sayıda mekân da bulunuyor. Alışveriş için Commercial Caddesi’ni tercih edebilirsiniz. Alternatif olarak şehirde çok sayıda büyük alışveriş merkezi de bulunuyor.

Bengaluru Galeri