Skofja Loka Otelleri Ara

En uygun Skofja Loka otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Skofja Loka otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Skofja Loka Hakkında

Poljanska Sora ve Selska Sora nehirleri arasına kurulan, 973 yılına adreslenen engin tarihiyle Skofja Loka; Skofja Loka Kalesi'nin altında yer alan üst kent meydanı, Plac ve alt kent meydanı Lontrg'ten oluşuyor. 14. yüzyıldan 18. yüzyılın sonlarına kadar kasaba, bir kısmı hala ayakta duran duvarlarla korunuyordu. Depremler, kuşatma ve savaşlara rağmen, Skofja Loka, Slovenya'daki en iyi korunmuş ortaçağ kentlerinden biri olmaya devam ediyor. Slovenya'nın başkenti Ljubljana'ya sadece 23 kilometre mesafede bulunan Skofja Loka, turistler için son derece ilgi çeken popüler bir destinasyondur.

Mestni’nin batısındaki çimenli bir tepeye hakim 13. yüzyıldan kalma Loka Kalesi, 1511 yılında meydana gelen depremden sonra geniş çapta yenilesen de karakteristik mimarisini koruyor. yöresel ressamlar, dantel yapım gelenekleri ve İkinci Dünya Savaşı partizanları aracılığıyla, vergilendirilmiş hayvanlardan kilise fresklerine kadar çeşitlenen 20 sergilik Loka Müzesi’ni de içinde barındırıyor. Hem içinde hem civarında güzel zaman geçirebileceğiniz kaleyi, Skofja Loka’nın tarihine hakim olmak için ziyaret edebilirsiniz. Bahçede, 16. yüzyıldan kalma yakınlardaki Puštal'dan kalma tipik bir köylü evini de ayrıca gezebilirsiniz. 17. yüzyıldan kalma ve İkinci Dünya Savaşı sırasında, Škofja Loka'nın kuzeybatısındaki Dragogoe'daki yıkık bir kiliseden alınan, Kale kilisesindeki dört muhteşem altın sunağı kaçırmayın.

Pastel renkli 16. yüzyıldan kalma ana meydandaki evler nedeniyle 'Renkli Loka' takma adıyla anılan kasabanın en etkileyici evi ise 1511'den günümüze ulaşan Homan Evi’dir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer bina, üç katlı Gotik avlusu ve cephesindeki 17. yüzyıl freskleriyle dikkat çeken eski Belediye Binası'dır. Daha güneyde ise, Eski Şehir duvarının bir bölümüne dayanan, 17. yüzyıldan kalma Martin House bulunuyor. Bu üç evi ziyaret etmek için yarım gününüzü ayırabilirsiniz. Kentin sembollerinden biri olan Capuchin Manastırı'ndan çıkan minik Capuchin Köprüsü (Taş Köprü), 14. yüzyıldan günümüze ulaşan, görkemli bir yapıdır. Köprü üzerinde fotoğraf çekmeyi unutmayın!

Škofja Loka'nın 4 kilometre kuzeyindeki Crngrob köyünde yer alan Church of the Annunciation, Slovenya'daki en değerli fresklerden birine sahiptir. Dış duvarda kilisenin girişine yakın, 19. yüzyıldan kalma bu freski mutlaka görmelisiniz. Kutsal Pazar (Sveta Nedelja) olarak adlandırılan ve 1460'ta üretilen fresk, resimlerde, Hıristiyanların Pazar günü ne yaptığını (dua et, kiliseye git, hastalara yardım et) ve ne yapmadıklarını (kumar, içki veya dövüş) açıklıyor. 18. yüzyıldan kalma Capuchin Manastırı, yaklaşık 1720'den kalma, paha biçilmez bir ortaçağ el yazmaları kütüphanesine sahiptir. Tarih meraklıları için son derece kıymetli bu yapılar, mutlaka görülecek yerler listesine eklenebilir. Renkli Loka anlamına gelen Pisana Loka Festivali kapsamında, Ağustos ayının sonlarında 10 gün boyunca müzik, tiyatro, film gösterimleri ve çocuk etkinlikleri düzenleniyor. Seyahatinizi bu döneme denk getirirseniz, çeşitli kent meydanları ve kalelerde düzenlenen etkinliklere katılabilirsiniz.

Oldukça fiyatlı olmakla birlikte, Slovenya’nın tipik mutfağını bulacağınız Skofja Loka’da; sığır veya tavuk etinden yapılan çorbaları başlangıç olarak bulabilirsiniz. Erişte ve et yemeği de mutfağın vazgeçilmezlerindendir ancak; veganlar için de sebze ağırlıklı beslenebilecekleri leziz yemekler bulunuyor. Skofja Loka’ya seyahat için en uygun dönem; Mayıs ve Eylül ayları arasındaki yaz mevsimidir.