Foça Otelleri Ara

En uygun Foça otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Foça otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Foça Hakkında

İzmir’in kuzeyinde yer alan bir sahil ilçesi olan Foça, İzmir’e 64 km uzaklıktadır. Çandarlı ve İzmir Körfezi’nin arasında kalan ve üç tarafı denizlerle çevrili olan Foça’nın ana geçim kaynağı tarım, balıkçılık, zeytincilik ve turizmdir. Foça’nın antik çağlardaki adı Phokaiadır. Köklü bir tarihe sahip Foça İyon yerleşimlerinin en önemlilerinden biridir. Denizcilikte üstün bir yeteneğe sahip olan İyonyalılar, M.Ö 11.yüzyılda bugünkü adıyla Foça’yı kurarak, Ege, Akdeniz ve Karadeniz’e açıldılar. Sahil kenti  Foça, eski ve yeni Foça olarak birbirinden ayrılır. Eski Foça, zengin tarihini korumayı başarmış yönüyle, Yeni Foça’dan farklıdır. Eski Foça’da korunmuş tarihi bölgeleri görebilir, eski evleri, müzeleri, tarihi yapıları ve dar sokakları gezebilirsiniz. Yeni Foça’daki çoğu ev ve yapılar yenileme çalışmalarından geçtiği için burası daha modern bir görünüme sahiptir. 

Foça’daki görülmesi gereken tarihi yerler arasında, Beşkapılar Kalesi, Athena Tapınağı,kökleri M.Ö, 580 yılına dayanan Kybele Açık Hava Tapınağı, Anadolu’nun en eski tiyatrosu, Arkaik Duvar&Heredot Duvarı, Mozaikler, Taş Ev, Antik Çağ’da oyularak yapılmış Şeytan Hamamı, Sur, Yeldeğirmenleri, Kayalar Camii gibi yapılar yer alıyor Foça’nın bir diğer ziyaretçilerin ilgisini çeken özelliği ise, kendine has evleridir. Foça’nın evleri kendi arasında 3 gruba ayrılır. Kule, bitişik ve tek tip evler. Tatiliniz boyunca Foça’nın taş evleri arasında dolaşabilir, limandaki balıkçıları izleyerek huzurlu zaman geçirebilirsiniz. Foça’dan ayrılmadan mutlaka görmeniz gereken yerlere  Siren Kayalıklarını da eklemelisiniz. Homoros’un  Odysseia destanıyla bilinen Siren Kayalıklarına uğramadan Foça’dan ayrılmamalısınız.

Foça tüm bu doğal güzellikleri ve köklü tarihinin yanı sıra Ege Bölgesi’nin yemek kültürü ile de ön plana çıkmayı başarıyor. Rezene, arapsaçı, ebegümeci, ısırgan otu gibi çok geniş çeşitte otlarla yapılan yemekler,  taptaze balık ve deniz ürünleri Foça mutfağının temelini oluşturuyor. Foça’dan balık çorbası, kalamar dolması ve balık paçası yemeden ayrılmamalısınız. Foça aynı zamanda adaları ile de ünlü bir sahil ilçesidir. Foça’dayken Orak ve İncir Adaları’na giden tekne turlarına da katılabilirsiniz. Foça’dan alışveriş yapmak isterseniz, Türkiye’nin ilk Slow Food pazarı olan Yeryüzü Pazarı’na da uğrayabilirsiniz. Foça eğlence, tarihi, kültürü ve İzmir otelleri seçenekleri açısından çok çeşitli zevklere hitap eden bir çeşitliliğe sahiptir. İster deniz, ister tarih tatili yapın, Foça sizin her şekilde memnun ayrılmanızı sağlayacaktır.  İzmir ile Eski Foça arasında yarım saatte bir otobüs seferleri düzenlenir. Bu otobüslerle ya da İzmir Otogarından araçlarla Foça’ya ulaşmak mümkündür.

Temalarına Göre Foça Otelleri

Foça Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 215,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Foça Seyahat Yazıları

Foça Sıkça Sorulan Sorular

Foça’da konaklama imkanları nasıl?

Yaz turizmi açısından popüler bir yer olan Foça’da konaklama imkanları oldukça yeterli düzeyde. Foça’da özellikle sahilde ve ilçe merkezinde konaklayabileceğiniz butik oteller ve pansiyonlar bulunuyor.

Foça’nın neyi meşhur?

Foça, aslında fok balıklarıyla ünlü olan bir yer. Hatta adını da bu fok balıklarından alıyor. Ancak burada yaşayan fok balıklarının sayısı günden güne azalıyor. Bunun yanı sıra, ilçe, simit ve ıspanaklı boyozu ile biliniyor. Ek olarak taze deniz ürünleri ve balık çeşitleri de Foça’da oldukça meşhur.

Eski Foça mı Yeni Foça mı?

Foça, Eski Foça ve Yeni Foça olmak üzere iki bölüme ayrılıyor. Eski Foça, Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla göz dolduran tarihi bir yerleşim. Dolayısıyla tatilciler genellikle Eski Foça’da vakit geçirmeyi ve buradaki otellerde konaklamayı tercih ediyor. Eski Foça ile Yeni Foça arasında 20 km mesafe bulunuyor.

Foça nerelere yakın?

İzmir’e bağlı bir ilçe olan Foça, batıda İzmir Körfezi, kuzeyde Çandarlı Körfezi, doğuda ise Menemen ilçesiyle çevreleniyor. Foça, Urla, Dikili, Çeşme, Alaçatı ve Ayvalık gibi tatil beldelerine oldukça yakın.

Foça’ya ne zaman gidilir?

Yaz tatili için ideal bir yer olan Foça’ya gitmek için en uygun dönem mayıs ile ekim arasındaki yaz sezonudur.

Eski Foça’da denize girilir mi?

Eski Foça’da denize girebileceğiniz plaj ve koylar bulunuyor. Ancak Foça denizinde, deniz anası sayısı oldukça yüksek. Deniz analarına ve deniz kestanelerine özellikle dikkat etmek gerekiyor. Bunun yanı sıra Foça’da denizin soğuk olduğunu da belirtelim.

Foça’da gezilecek yerler nerelerdir?

Foça’da, Eski Foça ve Eski Foça Limanı başta olmak üzere, Beş Kapılar Kalesi, Athena Tapınağı, Kybele Tapınağı Anıt Gemisi ve Eski Foça Yel Değirmenleri gibi gezilecek pek çok yer bulunuyor.

Foça’da neler yapılır?

Foça’da, plaj ve koylarda yüzebilir, denizin, kumun ve güneşin keyfini sürebilirsiniz. Ayrıca kamp, trekking, bisiklet ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteler gerçekleştirebilir, ilçedeki tarihi yerleri ve antik yapıları gezebilirsiniz.

Foça’da bulunan en iyi oteller hangileri?

Foça’daki popüler oteller içerisinde Alize Tatil Köyü, Kumsal Hotel ve Hanedan Foça Flora Villas bulunuyor.

Foça’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Foça’daki popüler ucuz oteller içerisinde Foça Ensar Hotel, Varia Otel Kozbeyli ve Peri Otel Pansiyon bulunuyor.