Sinop Otelleri Ara

En uygun Sinop otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Sinop otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Sinop Hakkında

Sinop,  Türkiye’nin en kuzeyinde Karadeniz Bölgesi’nde yer alan, bölgenin batı ve orta kısımlarına yayılmış köprü görevi gören şehirlerinden biridir. Bir liman şehri olan Sinop’ta Karadeniz’in diğer yeşil şehirlerinde olduğu gibi doğa turizmi oldukça gelişmiştir. İnceburun Deniz Feneri ve Hamsilos Koyu ile ünlü olan şehrin, Karadeniz’e has coğrafyasında gezilecek ve görülecek birçok yer bulunur. Türkiye’nin tek fiyordu olan Hamsilos koyu, Sinop merkeze 11 km mesafede yer alır. Sinop’un şehir merkezine girer girmez ziyaretçileri karşılayan Diyojen Anıtı, şehirdeki güzel ayrıntılardan sadece biridir. Sinop’un en çok tercih edilen plajlarından olan Karakum Plajı ise merkeze yürüme mesafesinde bulunur.  Karakum Plajı berrak suyuyla Sinop’ta denize girebileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Sinop, TUİK’in yaptığı araştırmayla Türkiye’nin en mutlu şehri seçilmiştir.

Trafik ışıklarının ve trafiğin olmadığı, boşa zaman kaybetmeyeceğiniz bu mutlu şehirde, Aşıklar Caddesi’nde yürüyebilir, buradaki çay bahçelerinde oturabilirsiniz. Sinop Arkeoloji Müzesi  ve Etnografya Müzesi  Sinop’un merkezinde gezebileceğiniz tarihi yerlerin başındadır. Şehir merkezine 16 km mesafede bulunan Sinop Kalesini de mutlaka görülmesi gereken yerler listenize almalısınız. Şehir merkezine yakın görülmeye değer ünlü ve tarihi yapılar arasında ayrıca Sinop Hapishanesi de yer alır. Dizilerde mekân olarak kullanılan cezaevi, günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Balatlar Kilisesi de Sinop'un merkezinde ziyaret edebileceğiniz önemli yapılardandir. Türkiye’nin en mutlu şehri ilan edilen Sinop’ta yıl boyunca çok çeşitli festivaller de düzenlenir. Temmuz ayında  Ayancık Kültür ve Keten Festivali , Gerze Kültür ve Sanat Festivali, eylülde düzenlenen Mutluluk Festivali, bu festivallerden birkaçıdır. Yolunuz Sinop’a bu aylarda düşerse festivallere mutlaka katılmalısınız. Sinop’tan Karadeniz’in  yöresel yemeklerini  de tatmadan dönmemelisiniz. Sinop'a Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden karayolu ile ulaşmak mümkündür. Havayolu ile İstanbul aktarmalı olarak  Sinop’a gidebilirsiniz.

Sinop Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Mayıs 917,40 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Sinop Seyahat Yazıları

Sinop Sıkça Sorulan Sorular

Sinop’ta bulunan en iyi oteller hangileri?

Sinop’taki popüler oteller içerisinde Sinop Vira Otel, Yıldız Country Hotel ve Beyaz Otel Gerze bulunuyor.

Sinop’ta bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Sinop’taki popüler ucuz oteller içerisinde Kuzey Otel Sinop, No57 Suites ve Aydın Apart Pansiyon bulunuyor.

Sinop’ta ne yenir?

Karadeniz Mutfağı’nın enfes lezzetlerini denemenin yanı sıra Sinop mantısı ve nokul gibi bu bölgeye özgü yiyecekleri de tatmalısınız. Sinop mantısı bilinen mantılara göre büyük katlanan, iç harcını kıymalı veya cevizli olarak tercih edebileceğin ve üzerine de ceviz koyulan bir yemek. Nokul’un Sinop usülü ise cevizli veya kıymalı olarak yapılan bir tür hamur işi.

Ayrıca Mısır Çorbası, İçli Tava, Sırık Kebabı, Palamut Pilaki ve Sirkeli Pırasa da denenebilecek lezzetlerden.

Sinop’ta nerede kalınır?

Hem merkezinde hem de ilçelerinde konaklayabileceğiniz şehir, size çeşitli alternatifler sunar. Tam pansiyon, sadece oda veya oda-kahvaltı hizmetinden yararlanabileceğiniz bu konaklama alanları şehir oteli, butik otel veya pansiyon olabilir. Çocuklu Aile, Alkolsüz, Denize Sıfır gibi temalardan size uygun olanını seçerek konaklama yerinizi bulabilirsiniz.

Sinop’a nasıl gidilir?

Kuzey’in en uç noktasında yer alan Sinop’a kara, hava ve deniz yollarıyla ulaşabilirsiniz. Şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunan havalimanına aktarmalı ve direkt uçuş bulmak mümkün. İstanbul – Sinop arası sefer yapan feribotlara binerek yaklaşık 9 saatte şehre varabilirsiniz. Karayolunu tercih eden misafirler ülkemizin çoğu şehrinden Sinop’a direkt gelen otobüs seferi bulabilirler.

Sinop nerede bulunur?

Karadeniz Bölgesi’nin tek doğal limanı olan Sinop, ülkemizin en kuzeyinde yer alır. Güneyde Çorum, doğuda Samsun, batıda Kastamonu şehirleri ile komşudur.

Sinop’un turistik yerleri nerelerdir?

Küçük bir Karadeniz şehri olmasına karşın Sinop’ta görülebilecek çok yer bulunuyor. Köklü tarihi ve nefes kesici doğal güzellikleri ile turistlerin yoğun ilgisini çeken Sinop sakin ve keyifli bir tatil için çok uygun.

Sinop Kalesi, Sinop Etnografya Müzesi ve Balatlar Kilisesi şehir merkezinde görebileceğiniz noktalardan. Ayrıca yine şehir merkezinde bulunan ve konumu sebebiyle “Anadolu’nun Alcatraz’ı” denilen Tarihi Sinop Cezaevi de mutlaka ziyaret edilmeli. 4000 yıllık tarihi bulunan cezaevi Cumhuriyet tarihinde Sabahattin Ali ve Refik Halit Karay gibi ünlü isimleri ağırlamış. “Parmaklıklar Ardında” dizisi ve “Pardon” filmi de burada çekilmiş.

Ülkemizin en kuzeyinde konumlanan şehirde Hamsilos Koyu, Boyabat Kalesi, İnceburun Deniz Feneri ve Akgöl de merkez dışında gidebileceğiniz yerlerden.