Pretoria Otelleri Ara

En uygun Pretoria otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Pretoria otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Pretoria Hakkında

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin kuzeydoğu bölümünde bulunan Pretoria, ülkenin yönetim başkentliği görevini de üstlenen önemli bir şehir. Özellikle kent merkezi özel olarak ağaçlandırılmış planlı bir yapılanmaya sahip.

Pretoria şehrinde nemli yarı tropikal iklim etkileri görülür. Yaz mevsimi uzun, sıcak ve bol yağışlı geçer. Ekim ayından başlayıp şubata kadar devam eden bu dönemde ortalama sıcaklık 27-28 derece civarında ölçülür. Kış ayları ise kısa ve soğuk ancak kurak olur. Özelikle gece sıcaklığı eksi değerlere kadar düşebilir. Eylül ayı; nispeten düşük olan nem oranı, az yağış alması ve sıcaklığın 20 derece civarında ölçülmesi sebebiyle şehri ziyaret etmek için en uygun zaman olarak kabul edilir.

Şehirde ana toplu ulaşım ağını metro hatları oluşturuyor. Öte yandan çeşitli otobüs firmaları da toplu taşıma hizmeti veriyor.

Pretoria birçok park ve bahçeye ev sahipliği yapıyor. Güney Afrika Ulusal Hayvanat Bahçesi, Pretoria Ulusal Botanik Parkı, Austin Roberts Kuş Barınağı, kentin en eski parkı olan Burgers Park bunlardan sadece birkaçı. Wonderboom Doğa Alanı ve Fairy Glen doğa severler ile doğa fotoğrafçılarının mutlaka görmesi gereken yerlerden. Şehirde birçok müze de bulunuyor.  Özellikle Milli Kültür ve Tarih Müzesi ile Paul Kruger’in Evi görülmeyi hak ediyor. Şehrin simgesi haline gelen 1000 yıllık incir ağacını da görülmesi gereken yerler listesine eklemek gerekiyor.

Elmaslarıyla ünlü olan bölgeden çıkarılan değerli taşlara ve özellikle 19015 yılında çıkarılan büyük Cullinan Elması’na bakabilirsiniz. Şehir merkezinden yaklaşık 40 km uzaklıkta yer alıyor olsa da Tswaing Meteor Krateri meraklıları tarafından mutlaka görülmeli. Yüz metre derinliğinde ve bir kilometre çağında olan kraterin yaklaşık iki yüz bin sene önce oluştuğu tahmin ediliyor. Yanında bir de meteor müzesi bulunuyor.

Menlyn Meydanı ve Hatfield Mahallesi gece hayatının en canlı olduğu bölgeler. Kentte çok sayıda restoran ve kafe bulunuyor. Pretoria‘yı görmek isteyen Türk Vatandaşları 30 güne kadar vizeden muaf tutuluyor.