Adını şehrin içinden geçen aynı isimli nehirden alan Seyhan, Adana’nın merkez ilçesi. Nehrin karşı kıyısında yer alan Yüreğir ile Seyhan’ı birbirinden ayıran tarihi Taşköprü ise hiç şüphesiz Seyhan’da görülmesi gereken ilk noktalardan. 21 gözlü köprünün uzunluğu 300 metreden daha fazla. Yüreğir’in yanı sıra Karataş, Çukurova ve Tarsus ile de komşu olan Seyhan’da yaz mevsimi kavurucu sayılabilecek denli sıcak geçiyor. Çeşitli efsanelere de konu olan Adana sıcağından korunmak için bölgeyi baharda veya kış mevsiminde ziyaret etmenizde yarar var. Yaz aylarında Adana’da termometreler genellikle 30 dereceyi ve daha üzerini gösteriyor. Kış aylarında ise Doğu Anadolu ve İç Anadolu gibi bölgelere kıyasla havalar çok daha ılıman.
Adana’nın en kalabalık ilçesi olan Seyhan’da şehrin neredeyse yarısına yakın bir bölümü yaşamını sürdürüyor. Bahçeşehir Mahallesi, Alidede Mahallesi, Beşocak Mahallesi, Döşeme Mahallesi, Sakarya Mahallesi ve Onur Mahallesi gibi mahallelerden meydana gelen Seyhan’da toplamda 1 milyonun üzerinde nüfus yaşıyor. Geniş konut alanlarıyla olduğu gibi ofis ve iş merkezleriyle de gün içinde diğer ilçe ve semtlerden pek çok ziyaretçi alan Seyhan’da Adana otelleri seçenekleri de oldukça fazla.
Sabancı Merkez Camii, Ramazanoğlu Konağı, tarihi Büyük Saat ve Ulu Camii gibi yapıları Seyhan’da gezerken görebilir, Adana’nın simgesi Büyük Saat’le fotoğraf çektirebilirsiniz. İsmini mitolojik karakter Adanus’un oğlu Sarus’a borçlu olan Seyhan’ın tarihi en az 3000 yıl geriye gidiyor. Bölgede gezerken Adana’nın binlerce yıllık tarihine şahitlik etme olanağı bulacağınız arkeoloji müzesini ziyaret etmeyi ve meşhur Adana kebabının tadına bakmayı da ihmal etmeyin.