Şereflikoçhisar Otelleri Ara

En uygun Şereflikoçhisar otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Şereflikoçhisar otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Şereflikoçhisar Hakkında

Başkent Ankara’ya bağlı Şereflikoçhisar, aynı zamanda tarihi şehrin merkezine en uzak ilçeler arasında. Merkezden otobüsle yaklaşık 2 saatte ulaşılabilen ilçenin çevresi ise doğal alanlar ve eski yapılar konusunda hayli zengin. 

Türkiye’nin tuz ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Tuz Gölü, Şereflikoçhisar ilçe merkezinden kısa sürede ulaşabileceğiniz bir doğa harikası. Özellikle suların çekildiği yaz aylarında buraya geldiğinizde göz alabildiğine uzanan beyazlığı seyretmenin tadını çıkarabilirsiniz. Fotoğraf karelerine de her daim harika manzaralar sunan gölün etrafında gezerken ayrıca yöresel sabunlardan, tuz lambalarından ve doğal taşlardan satın alabilirsiniz.  

Şereflikoçhisar civarında özellikle Tuz Gölü yakınlarında bulunan oteller son derece revaçta. Üstelik bölgede konumlanan tesislerde konakladığınızda ilham veren manzaraya karşı uyanmanın tadını çıkarabilirsiniz. Şereflikoçhisar otellerinde misafirlere günlük kat hizmeti ve kahvaltı servisi gibi standart olanakların pek çoğu sağlanıyor. Tesislerin içinde bulunan otopark alanları, araç sahibi gezginler için büyük rahatlık yaratıyor. Odalarda yer alan LCD televizyon, balkon ve klima gibi imkanlar ise konaklama deneyimini çok daha konforlu hale getiriyor. 

İlçenin merkezinde yer alan Sultan Alaaddin Camii, bölgede tam olarak ne zaman yaptırıldığı bilinmeyen tarihi ibadethanelerden. Ancak caminin mimari detayları göz önüne alındığında bir Selçuklu eseri olduğu tahmin ediliyor. 1950’li yıllarda inşa edilen Hirfanlı Barajı ise Şereflikoçhisar’ın bir diğer turistik çekim noktası. Burada her mevsim harika manzarayı seyredebilir, kalabalık şehir yaşamından uzaklaşmanın tadını çıkarabilirsiniz. 

Geçmiş yüzyıllarda yaptırılan ancak günümüze dek ulaşamayan Koçhisar Kalesi’nin bulunduğu alana geldiğinizde bazı tarihi kalıntılara rastlayabilirsiniz. Esas olarak Konya sınırlarında bulunan Çatalhöyük ise Şereflikoçhisar’a yakın konumu sayesinde ilçenin ziyaretçilerini cezbediyor. Anadolu’daki insan topluluklarının en eski yerleşimlerinden olan Çatalhöyük’te sergilenenler bu kadim topraklara dair pek çok ipucunu barındırıyor. 

Efelek dolması ile ün kazanan Şereflikoçhisar mutfağında orman kebabı ve kapama gibi yemekler de son derece revaçta. İlçede tatlı olarak İç Anadolu’nun genelinde olduğu gibi çoğunlukla hamurlu lezzetler tercih ediliyor. Şereflikoçhisar ile birlikte hafızalara kazınan bir diğer enfes lezzet ise kavun. Yaz aylarında ilçeye geldiğinizde bol sulu nefis kavunlarla serinlemeyi ihmal etmeyin. 

Şereflikoçhisar Galeri

Şereflikoçhisar Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 284,00 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.