Gaziantep’e bağlı Şehitkamil, nüfusu 800 bine yaklaşan turistik bir ilçe. Adını Kurtuluş Savaşı sırasında düşman askerlerine karşı koyan ve şehit olan Mehmet Kamil’den alan ilçede Gaziantep’in pek çok tarihi ve turistik yeri bulunuyor. Oğuzeli, Nizip ve Pazarcık gibi ilçelerle çevrili olan Şehitkamil, farklı etnik gruplardan gelen halkıyla çok kültürlü ve renkli bir atmosfere sahip. İlçede çok kısa veya uzun kalmanız fark etmeksizin geleneksel oyunlardan kıyafetlere rahatlıkla zengin kültürel birikimini fark edebilirsiniz.
Şehitkamil’de gezerken 1300’lü yılların sonlarına doğru Gaziantep’e kazandırılan yapılardan Ali Nacar Camii’ni ziyaret edebilirsiniz. Osmanlı mimarisinin Güneydoğu Anadolu topraklarındaki harika örneklerinden olan caminin dışında Dülük Antik Kenti’nden geriye kalanları, eski şehir merkezini ve Gaziantep Kalesi’ni de yine bu bölgede görebilirsiniz.
Gaziantep denince birbirinden enfes yöresel yemeklerden ve şerbetli tatlılardan söz etmemek olmaz elbette. Şöbiyet, havuç dilimi ve baklava gibi tatlılar bölgede genellikle sabah saatlerinden itibaren satışa sunuluyor ve yoğun talep nedeniyle saatler içinde tükeniyor. Antep kebabı, lahmacunu, katmeri ve beyran gibi yemekleriyle damaklarda benzersiz izler bırakan Gaziantep’te başınızı nereye dönerseniz orada meşhur bir fırın, restoran veya tatlıcı görebilirsiniz. Yüzlerce çeşit yemeği ve mezesiyle UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı listesine adını yazdıran şehirde simit kebabı, yoğurtlu çiğdem aşı, yenidünya kebabı, elma kebabı ve sini köftesi gibi tatlar da muhakkak listenizde olmalı. Bölge, hem küçük butik tesisler hem de oda sayısı daha fazla olan 5 yıldızlı Gaziantep otelleri konusunda hayli zengin. Kalacağınız yeri seçerken günümüzde otel olarak kullanılan eski Gaziantep konaklarından birini tercih ederek Güneydoğu Anadolu kültürünü ve tarihi atmosferi daha yakından deneyimleme şansı bulabilirsiniz.