Aarhus Otelleri Ara

En uygun Aarhus otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Aarhus otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Aarhus Hakkında

Danimarka’nın ikinci büyük kenti olma özelliğine sahip olan Aarhus, ülkenin Yülen Yarımadasının kuzeydoğusunda yer almaktadır. Bir liman kenti olarak önemli bir konuma sahip olan şehrin nüfusu 230 bin dolaylarındadır. Çeşitli bitki türlerinin yanı sıra geniş ormanlık alanın da bulunduğu Aarhus’ta tarımsal faaliyetler geniş bir şekilde yer kaplamaktadır.

Ilıman iklimin hüküm sürdüğü Aarhus ilinin yağış rejimi ise oldukça düzenlidir. Sıcaklığın yüksek olduğu ve kurak dönemlerin yaşandığı zamanlarda bile yağış miktarı oldukça fazladır. Yıllık ortalama sıcaklığı 7.8’dir. Şehir merkezinde gezilip görülecek birçok tarihi doku yer almaktadır. Bu yerler arasında; 13. yüzyıldan günümüze kadar ulaşan ve Kuzey Avrupa'nın en büyük kilisesi olma özelliğine sahip Katedral Den Gamle By oldukça önemlidir. Ayrıca her yıl binlerce turisti Aarhus’a çeken; Aarhus Sanat Müzesi, By Museet, Kvin Demuseet, Moesgaard Müzesi, Üniversite Parkı, Vor Freue Kirke, Aarhus Domkirke, Bitki Bilimi Bahçesi, AROS Sanat Müzesi, Tivoli Friheden Eğlence Parkı ve Aarhus Viking Müzesi de önemli ziyaret alanları arasında bulunmaktadır.

Şehrin sahip olduğu üniversite sayesinde çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci, öğrenci değişim programlarından yararlanarak Aarhus’a gelmektedir. Her yıl Temmuz ayında düzenlenen Uluslararası Aarhus Jazz Festivali sağlamış olduğu çeşitlilik sayesinde oldukça iyi bir etkiye sahiptir. Şehir genelinde geleneksel Danimarka mutfağına sıklıkla yer verilmektedir. Domuz, peynir ve süt ürünleri fazlasıyla ön plana çıkmaktadır. Özellikle de Danimarka tereyağı popülerdir. Şehirde yer alan eğlence mekânları genellikle hafta sonları açıktır. Latin Mahallesi olarak bilinen alan şehrin en çok tercih edilen alışveriş alanıdır. Bu alanda özgün tasarımlara rastlamak mümkündür. Aarhus’un en önemli ulaşım ağlarından birini oluşturan Aarhus Lufthavn Havaalanı şehrin yakınlarında yer almaktadır.