Sarıgerme Otelleri Ara

En uygun Sarıgerme otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Sarıgerme otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Sarıgerme Hakkında

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı olan Sarıgerme, Türkiye’nin en uzun plajlarından birine sahip. Sarıgerme’nin adı, Osmaniye Köyü’nün içinden geçen Sarıçay’dan geliyor. Eskiden ormanda kesilen keresteleri taşımak için kullanılan Sarıçay’da yüzen keresteler denize düşmesin diye bağlantı kapatılıyor ve buna da germe deniyor. Bu olaydan sonra, beldeye Sarıgerme denilmeye başlanıyor.

Tarihi M.Ö. 3000’li yıllara dayanan Sarıgerme, tsunami nedeniyle kumlar altında kalan Pisilis Antik Kenti ile Kaunos ve Telmessos Antik Kentleri arasında bulunuyor. Ancak Pisilis Antik Kenti’nden bugün ayakta kalan çok fazla kalıntı bulunmuyor. Sarıgerme tatiliniz esnasında Aşı Koyu ve Sarsala Koyu’na da giderek bu koyların tertemiz sularının tadını çıkarabilirsiniz. Sarıgerme’nin tam karşısında bulunan Babaadası’na tekne ile gidip Roma mezarlarının kalıntılarını görmek mümkün. Bu adanın Sarıgerme’ye bakan sahil tarafı dalış için de oldukça elverişli.

Dalgasız ve sığ bir denize sahip olan Sarıgerme Plajı, Türkiye’nin en güzel plajları arasında sayılıyor. Babaadası dalgakıran görevi gördüğü için Sarıgerme Plajı çocuklu aileler için de oldukça güvenilir bir plaj. Sarıgerme’de bir de yerli halkın kendi çabalarıyla kurdukları ve halk plajı olarak hizmet veren SARÇED Plajı bulunuyor. Bu plaj, Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği tarafından temizleniyor ve Mavi Bayrak ödüllü.

Sarıgerme’ye uçakla ulaşım oldukça kolay çünkü belde, Dalaman Havalimanı’na yaklaşık 18 kilometre uzaklıkta. Otellerin havalimanından transfer hizmetleri olabiliyor. Havalimanından 20 dakikalık yolculukla ulaşılabilen Sarıgerme, bu yakınlığıyla da tatilcilerin favorisi.

Sarıgerme’de her şey dahil konseptiyle hizmet veren resort oteller ve tatil köyleri bulunuyor. Bu oteller genellikle Sarıgerme’nin masmavi ve tertemiz denizine sıfır ve kum plajlı. Bu otellerden bazıları çocuklu ailelere özel hizmetler sunduğu gibi bazıları sadece yetişkinlere de hizmet verebiliyor.

Sarıgerme Galeri

Sarıgerme Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Kasım Temmuz 224,80 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Sarıgerme Sıkça Sorulan Sorular

Sarıgerme’de bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Sarıgerme’deki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde X Life Hotel Sarıgerme ve Hilton Dalaman Sarıgerme Resort And Spa bulunuyor.

Sarıgerme’de bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Sarıgerme’deki popüler ucuz oteller içerisinde Dolphin Apart, Han Boutique Hotel ve The Palm Apart Sarıgerme bulunuyor.