Santa Cruz de Tenerife Otelleri Ara

En uygun Santa Cruz de Tenerife otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Santa Cruz de Tenerife otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Santa Cruz de Tenerife Hakkında

İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’nın, nüfus yoğunluğu ve yüzölçümü en büyük olan adasıdır. Adaların iki başkentinden birisi olan Santa Cruze de Tenerife, bu adadır. Diğer başkent, Gran Canaria adasındaki Las Palmas’dır. Tenerife, tarihi boyunca çeşitli devletlerin istilasına uğrasa da 1493 yılından beri İspanya egemenliğindedir. Tenerife, ‘egzotik tatil cenneti’ ünvanını, 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren hızlandırdığı turizm atağı ile gerçekleştirmiştir. Bu tarihlerde adaya çok sayıda tesis ve altyapı inşa edilmiştir. Buna rağmen doğal ve tarihi doku korunmuştur . Adanın ortasındaki 3718 m.’lik volkanik El Teide Dağı, İspanya’nın en yüksek noktasıdır. Aktif durumdaki dağ, dünyanın da üçüncü büyük yanardağıdır.

Ada ikliminde söz sahibi olan El Teide, her daim karlakaplı zirvesiyle, iç kısımları serinletici etkiye sahitir. Bu yüzden iç kısımlar ile sahil noktaları arasında sıcaklık farkı vardır. El Teide, trekking ve hiking için son derece elverişlidir. Ada ziyaretçileri, yürüyüş parkurlarına ve zirve tırmanışlarına ilgi göstermektedirler. Tenerife, Rio Karnavalı’ndan sonra dünyanın ikinci büyük karnavalı Santa Cruz de Tenerife Karnavalı’nın düzenlendiği kentir. Karnaval her yılın Şubat ayında gerçekleştirilmektedir. Modern mimarinin zirvesi Opera Binası, 200’den fazla papağan çeşidinin görülebildiği Loro Park, dünyanın en eski üniversiteleri arasında adı geçen ve bulunduğu bölge ile birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan La Laguna Üniversitesi, kentin turist çeken cazibe merkezleridir. Tenerif’in turizm odağındaki en ünlü kasabaları Puerto de la Cruz, La Orotava ve Las Galletas’tır. Candeleria Bazilikası, Concepcion Kilisesi, Guimera Tiyatro Binası gibi yapılar kentin tarihi dokusunu temsil etmektedir. Tenerife, tropikal iklim etkisindedir. Kuzeyde ve güneyde olmak üzere iki ayrı havaalanı bulunmaktadır. Kuzey havaalanı San Cristobal de La Laguna’da, güney havaalanı ise Santa Cruz de Tenerife’tedir.