Japonya Otelleri Ara

En uygun Japonya otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Japonya otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Japonya Hakkında

Dünyanın en eski ve köklü kültüre sahip ülkelerinin başında gelen Japonya, aynı zamanda disiplinli ve çalışkan insanların ülkesi olarak tanınıyor. II. Dünya Savaşı’nda aldığı ağır yaraları hızla sarmayı başaran ülkenin özellikle teknoloji alanında ortaya koyduğu gelişim ve kat ettiği mesafe hayranlık uyandırıyor. Otomotiv, gemi yapımı, elektronik ve makine üretimi başta olmak üzere pek çok alanda lider konumda olan Japonya’nın ekonomisi dünyanın üçüncü sırasında yer alıyor.

Pasifik Okyanusu’nun batısında yer alan dört büyük ada üzerine kurulu olan Japonya’nın yakın komşuları; Çin, Rusya, Kuzey Kore ve Güney Kore. Japonya, muson bölgesi ile ılıman bölgeyi bir arada barındırdığı için iklim şartları bölgelere göre farklılıklar gösterebiliyor. Yağmura çok az rastlanan ülkede, yaz mevsimi ılık ve nemli, kış mevsimi ise güneşli ve sıcak geçiyor.

Japonya’nın en eski şehirlerinden olan başkent Tokyo, muazzam mimarisiyle heyecan uyandıran bir dünya kenti. Ülkenin ikinci büyük kenti olan ve ‘gurmelerin şehri’ olarak bilinen Osaka, Japonya ticaretinin merkez üssü olan Yokohama ve ‘Japonya turizminin baş şehri’ olarak adlandırılan Kyoto mutlaka ziyaret edilmesi gereken şehirler listesinde yer alıyor.

Japonya’da yılın her döneminde farklı bir eğlence ve festivalle karşılaşmak mümkün. Bu festivallerin en dikkat çekici olanları, mart ve nisan aylarında kırmızı çiçeklerin yüzünü göstermesiyle başlayan ‘çiçek seyretme’ anlamına gelen Hanami Festivali ile Ecanayka Festivali ve Tokyo Uluslararası Film Festivali olarak sayılabilir. Gece hayatının doruklarda yaşandığı Shinjuku, Shibuya, Ginza ve Roppongi bölgelerindeki eğlence mekânları ise sabaha kadar eğlenmek isteyenlerin hizmetinde.

Japonya’da her öğün pilav ve deniz ürünlerinin tüketildiğini görebilirsiniz. Meşhur yemeklerini ise sebzeli etli bir pilav yemeği olan Donburi, pilavlı çiğ balıktan oluşan Suşi ve ahtapotlu hamur işi yemeği olan Takoyaki olarak sıralayabiliriz.

Japonya’ya gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkede doksan güne kadar vizesiz dolaşım hakkı bulunuyor.

Tüm işlemlerinizi tamamladıktan sonra Enuygun.com’dan Japonya’ya ulaşım için yararlanabileceğiniz uçak bileti fırsatlarını karşılaştırabilirsiniz.

Japonya Ülke Rehberi