San Marino Otelleri Ara

En uygun San Marino otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz San Marino otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

San Marino Hakkında

Roma İmparatorluğu’nun gücüyle tüm dünyayı titrettiği günlerde işkence ve baskılardan kurtulmak için İtalya Yarımadası’nın güneyine kaçan Hıristiyan keşişler tarafından kurulan San Marino, dünya tarihinin en eski cumhuriyeti olarak kabul ediliyor.

Küçük bir toprak parçası üzerine kurulmuş olan ülkenin ekonomisi temel olarak turizm, kumarhaneler ve seramik üretimine dayanıyor. San Marino nüfusunu İtalyanlar, Almanlar ve eski çağlardan beri bölgede yaşayan İskandinav asıllılar oluşturuyor. San Marino, Apenin Dağları’nın heybetli ve yüksek bölgelerine kurulmuş, dört tarafı İtalyan toprakları ile çevrili ve başka komşusu bulunmayan bir ülke.

Akdeniz ikliminin etkisini gösterdiği kuşağın ortasında bulunan ülkede, yazları ciddi sıcaklıklar yaşanırken kış mevsimi geldiğinde serin rüzgarların estiği ve çok az yağışın olduğu bir hava hakim. Tüm yıl kar ya da dondurucu bir soğuğa rastlamanın neredeyse imkânsız olduğu San Marino’da en düşük sıcaklık değeri 5 derece olarak ölçülürken tüm yaz boyunca ortalama sıcaklık 20 ile 30 derece arasında değişiklik gösteriyor.

UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde en çok dikkat çeken bölgeler arasında yer alan başkent San Marino’nun eski merkezi göz kamaştırıcı güzellikleri içerisinde barındırıyor. Şehri ziyaret ettiğinizde ülke tarihi kadar eski olan Üç Kule ve eski tarihlerde şehri yönetenlerin merkezi olan Halk Sarayı mutlaka ziyaret edilmesi gereken eserler arasında yer alıyor. Ülkenin en büyük şehri olan Dogana ve doğal güzellikleri ile büyüleyen Montegiardino şehri de San Marino’nun diğer önemli yerleşim yerlerinden.

San Marino’nun global ölçekte düzenlediği tek etkinlik olan San Marino Dünya Motosiklet Şampiyonası, her yıl haziran ayında yarış severlerin katılımı ile büyük bir heyecana ev sahipliği yapıyor. Ortaçağ’ın korkunç yüzünü göstermek için her yıl temmuz ayında düzenlenen Ortaçağ Günleri ise, o dönemlerde yaşanan işkenceleri ve baskıları anlatan canlandırmalarla günümüze taşınıyor. Bu sayede San Marino’nun hangi şartlar altında ve neden kurulduğu dünyaya anlatılıyor.

İtalyan mutfağına tam anlamıyla adapte olmuş San Marino’da en az Roma ve Venedik'tekiler kadar iyi yapılan spagettiler ve pizzaların tadına bakabilirsiniz. Başkentteki Üç Kule bölgesini ziyaret edenler ise sadece bu bölgede üretilen muhteşem Torta de Tre Monti isimli çikolatalı kekini tadabilirler. Alkol üretiminde de iddialı olan San Marino'nun kendine ait bira ve ev yapımı şarapları da turistlerin büyük beğenisini kazanıyor.

Umuma mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının San Marino ziyareti için öncelikle vize almaları gerekiyor. Dünyanın en ilgi çekici ülkelerinden San Marino'yu ziyaret etmeden önce Enuygun.com üzerinden uçak bileti fiyatlarını karşılaştırarak en ekonomik ve avantajlı bileti satın alabilirsiniz.