Huancayo Otelleri Ara

En uygun Huancayo otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Huancayo otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Huancayo Hakkında

Güney Amerika ülkelerinden Peru’da yer alan Huancayo, ülkenin Junin bölgesi sınırlarında. 2015 yılında yapılan sayıma göre Huancayo’nun nüfusu yaklaşık 370 bin. Her geçen yıl gelişen şehirde nüfus ekonomik gelişmişliğe bağlı olarak çevreden gelen yerleşimcilerle birlikte artıyor. Montaro Vadisi’nde kurulan şehirde ilk yerleşimlerin tarihi binlerce yıl öncesine dek gidiyor. Bağımsızlık Savaşı sırasında önemli bir rol oynayan şehirde o dönemden kalan pek çok harika eser var. La Inmaculada Kilisesi ve La Merced Kilisesi önemli yapılardan sadece bazıları.

Kolonyal dönemden miras kalan binalarla modern yapıların muazzam bir uyum içinde yan yana sıralandığı şehir tüm yıl boyunca çeşitli festival ve kutlamalara ev sahipliği yapıyor. Huancayo ve Lima arasında yapımı tamamlanan demiryolu hattı ise kuşkusuz şehrin gelişiminde önemli pay sahibi. The Francisco Carle Havalimanı’nı kullanarak hava yoluyla şehre seyahat edebilirsiniz. Ayrıca alternatif olarak karayolu ve demiryoluyla Huancayo’ya ulaşmak mümkün. Havalimanından başkent Lima’ya günlük seferler düzenleniyor.

Kültürel ve ekonomik öneminin yanı sıra Huancayo önemli eğitim kurumlarıyla da adından sıklıkla söz ettiriyor. Kısaca UPLA adıyla bilinen Universidad Nacional del Centro del Peru çok sayıda öğrencinin eğitim gördüğü bir üniversite.

Şehirde özellikle havaların güzel olduğu dönemlerde yerel rehberler tarafından düzenlenen turlara katılmak hayli popüler bir aktivite. Bu turlar sırasında Huancayo’nun eski yapılarını görebilir, yerel kültüre dair ilginç ipuçlarını öğrenebilirsiniz. Şehir ayrıca dinlenmek veya kısa bir yürüyüşe çıkmak için gelebileceğiniz parklar konusunda hayli zengin. Fotoğraflanmaya değer manzaralara sunan parklarda gezerken yeni evlenen çiftlerin fotoğraf çektirdiklerine tanık olabilirsiniz. Kent merkezine uzaklığı 1 saatten az olan kasabalara geldiğinizde ise tarihsel olarak mücevher ticaretiyle geçimini sağlayan bu yerleri görme şansı elde edebilirsiniz. 

Huancayo’da yemek saatleri son derece keyifli geçiyor. Peru mutfağı konusunda hayli meşhur adreslerden birini tercih edebilir veya daha farklı bir deneyim için seçiminizi Avrupa ve Uzakdoğu yemekleri yapan restoranlardan yana kullanabilirsiniz. Eğer gece hayatını seviyorsanız, kent merkezinde eğlenip dans edebileceğiniz kulüpler bulunuyor. Buna karşılık daha kaliteli mekanlar için merkezden biraz uzaklaşmanız gerektiğini unutmayın. Şehirde taksi ücretleri çok düşük sayılmaz ancak birkaç kişilik gruplar halinde seyahat ederek yolculuk maliyetini azaltmak mümkün.