Salento Otelleri Ara

En uygun Salento otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Salento otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Salento Hakkında

Kolombiya’nın Quindio bölgesinde konumlanan Salento, engebeli dağ sıralarıyla ve nehirlerle çevrili huzur dolu küçük bir şehir. Kolombiya’nın en güvenli yerlerinden olması ve mis gibi kahve kokması, kentin gidilip görülesi bir yer olmasında başı çekiyor.

Salento’nun en göze çarpan özelliklerinden biri uzun yıllardır koruduğu geleneksel yapısı. Küçük sokaklarında Koloni döneminden kalma ‘paisa’ mimari tarzında ahşap balkonlu rengarenk evlerle karşılaşıyorsunuz. Özellikle de Plaza Bolivar Caddesi, el sanatları atölyeleri, küçük geleneksel dükkanlar ve paisa evleri açısından şehrin en görsel noktası. Nüfusu az olmasına rağmen yoğun bir harekete sahip şehir, ülkenin kahve aksında bulunan Cocora Vadisi’nin içinde olduğu Nevados Milli Parkı’na oldukça yakın konumlanıyor. Salento’nun bir gezgin durağı olması da Cocora Vadisi’nden kaynaklanıyor. Maviyle yeşilin buluştuğu ve birçok kuş türünün yaşadığı vadi en çok da palmiye ağaçlarıyla biliniyor. Kolombiya’nın ulusal simgesi olan ve sanki rastgele atılmış tohumlardan kocaman bir ormana dönüşmüş gibi duran Quindio’lar (Mum Palmiyesi) bu vadide yetişiyor. Tropik ormanlar arasındaki vadide palmiyeler neredeyse 70 metreyi bulan boylarıyla gördüğünüz en uzun ağaçlar olacak. Vadiyi rehberlerin eşlik ettiği at sırtında ve willys denilen arazi araçlarıyla gezebiliyor, muhteşem doğasında kuş sesleri içinde yürüyebiliyorsunuz. Şehirde en yaygın aktiviteler de yine eşsiz doğasıyla bütünleşebileceğiniz dağ bisikleti, binicilik ve trekking gibi aktiviteler.

Salento Kolombiya’nın en önemli kahve üreticisi şehirlerinden ve Risaralda, Caldas şehirleriyle birlikte ülkenin kahve üçgeninin oluşturuyor. Neredeyse 2000 metre yüksekteki Salento’da kahve plantasyonlarını gezdiğinizde hem iştah kabartan bir kokuya bürünüyor hem de kahvenin fincana gelene kadar geçirdiği evreleri öğrenebiliyorsunuz. Şehrin olmazsa olmazı ise bir kahve dükkanına uğrayıp kahvesinin gurmeliğini yapmak.

Öğlene kadar güneşli, öğleden sonra kapalı bir havanın hakim olduğu kentte kış mevsimi yağmurlu geçiyor. Kente havayoluyla gelmek istediğinizde en yakın 2 havalimanından birine inebiliyorsunuz. Bunlardan ilki 43 kilometre mesafedeki Matecana, bir diğeri ise 45 kilometre mesafede bulunan El Eden Uluslararası Havalimanı. Havalimanından araç kiralayarak veya otobüslerle şehre ulaşabiliyorsunuz.