Karayipler’de yer alan Saint Lucia, Karayip Denizi’nin tam olarak doğusunda bulunuyor. Atlantik Okyanusu’nun hemen kıyısındaki ada ülkesi St. Lucia, Trinidad ve Tobogo adalarının da kuzey kısmında yer alıyor. İlk olarak Fransızların ayak basarak yerleştiği St. Lucia’nın adını da Fransızlar vermiştir. Sonraki dönemlerde İngilizler tarafından sömürge haline getirilen ve 1814 senesinde kadar Fransız ve İngilizlerin egemenlik savaşına tanıklık eden St. Lucia, 22 Şubat 1979 tarihinde tam bağımsızlığına kavuşmayı başarmıştır.
Yaklaşık olarak 160 bin nüfusa sahip olan St. Lucia halkının büyük bir çoğunluğunu Afrika kökenli göçmenler ve İngilizler oluşturuyor. Ülkenin resmi dili İngilizce. Bununla beraber bazı kabilelerin kendi aralarında konuştukları yerel diller de mevcut. St. Lucia’nın hem en önemli hem de başkenti konumundaki şehri olan Castries, diğer şehirlerine göre çok daha modern ve kalabalık.
2010 verileriyle yaklaşık 174 bin nüfusu olan St. Lucia’nın başlıca geçim kaynakları arasında ise tarım, balıkçılık ve turizm geliyor. Özellikle bir ada ülkesi olmasından dolayı balıkçılık bir hayli gelişmiş olup, ülke farklı türdeki balık ve diğer deniz mahsullerini yurt dışına ihraç ederek büyük ölçüde gelir sağlıyor.
Her mevsim ziyaret edilebilir bir ülke olan St. Lucia’nın iklimi, diğer Karayip adaları ile hemen hemen aynı özellikleri taşıyor. Okyanus kenarında yer alan bir ülke olmasından dolayı yılın herhangi bir zamanında kasırgaların yaşanma olasılığı da oldukça yüksek.
Kültürel etkinlikler ve festivaller açısından çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapan St. Lucia’daki en ünlü kültürel festivaller ise La Rose ve La Marquerita ve her mayıs ayında düzenlenen, çok sayıda ziyaretçinin ilgisini çekmeyi başaran Saint Lucia Caz Festivali. St. Lucia’nın en popüler dansı olan kwadril, hemen hemen bütün festivallerin başında ya da sonunda yapılıyor.
Bir ada ülkesi olmasının yanı sıra St. Lucia mutfağı Karayip ve civarındaki ülkelerin kültürleriyle harmanlanmıştır. Tropik bir ülke olan St. Lucia’da daha önce hiç tatmadığınız meyvelerden yapılan egzotik tatlıları denemeniz mümkün. Deniz ve balık ürünlerinin çok sık tüketildiği geleneksel ülke mutfağında pirinç de önemli bir role sahip.