Znojmo Otelleri Ara

En uygun Znojmo otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Znojmo otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Znojmo Hakkında

Güney Çekya’da Avusturya sınırına yakın bir kent olan Znaym, Thaya Nehri kıyısında kayalık bir alana kurulu. Kent kuru bir iklime sahip. Kış aylarında sıcaklık 2-3 derece civarında ölçülürken yaz aylarında bu değer 20-22 derece civarına yükseliyor. Şehiriçi ulaşım otobüslerle sağlanıyor.

Bir tepe üzerinde heybetle yükselen ve Thaya Nehri’nin harika manzarasına sahip 11. yy’da inşa edilmiş olan Znaym Kalesi kentin mutlaka gezilmesi önerilen noktalarının başında geliyor. Gotik mimarinin iki Znaym’daki en belirgin iki örneği olan St. Nicholas Kilisesi ve Town Hall Kulesi görülmeye değer mimari eserlerden. Yer altı sığınakları, geçitleri ve mahzenlerinden oluşan, adeta bir labirenti andıran Znaym Catacobs gezilmesi tavsiye edilen bir başka tarihi değer. 11. yy’da kilise olarak inşa edilen Virgyn Mari and St. Catherine Kümbeti de turistler tarafından ilgi toplayan bir nokta. Doğa düşkünleri şehir merkezinden yaklaşık 14 km uzaklıkta yer alan Podyji Ulusal Parkı’nı ziyaret edebilir.

Znaym eski kent meydanı ve çevresinin neredeyse tamamı 11. yy’da inşa edilmiş ve hemen hepsi ilk günkü halini koruyan binalardan oluşur ve kent ziyaretçilerine bu tarihi bölgeyi adım adım gezmesi ve fotoğraflaması önerilir. Çekya dünya markası haline gelmiş yerel biraları ile tanınıyor olsa da Znaym ve çevresi şarapçılık – özellikle beyaz şarap - konusunda da oldukça iddialı. Alkol tüketenler şarap üretim evlerini ve bağları ziyaret edebilir, yerel şarapların tadına bakabilir.