Ceske Budejovice Otelleri Ara

En uygun Ceske Budejovice otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ceske Budejovice otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ceske Budejovice Hakkında

Çekya’nın Güney Bohemya bölgesinde yer alan Çeske Budejovice, Vlatava Irmağı ileMalse Çayı’nın birleştiği vadide kurulu. Kent 13. yy’da kurulduğundan bu yana bölgenin ticari, dini ve sosyal metropolü konumunda yer alır. Aynı zamanda Budwis olarak da anılan Çeske Budejovice yüzyıllardır ürettikleri ve tüm dünyada bilinen ve adını Çeske Budejovice’den alan budwiser türü biraları ile tanınır.

Tüm Bohemya bölgesinin en geniş meydanı olan Premysl Otakar II Meydanı ve meydanı çevreleyen Gotik, Rönesans ve Barok mimari örnekleri binalar kent merkezini oluşturur ve şehir turu için ideal bir başlama noktası meydana getirir. 72 metre yüksekliğindeki Black Tower kentin simgelerinden biri olarak gezilecek yerler listesinde yer alır ve ziyaretçilere harika bir şehir manzarası vadeder.  Samson’s Çeşmesi ve St. Nicholas Katedrali de görülmeye değer noktalardan.

Çeske Budejovice’de çok sayıda müze bulunuyor. Bir kısmı tamamen eşsiz olan yaklaşık yüz antika motosikletin sergilendiği Motosiklet Müzesi farklılığı ile dikkat çekiyor. Güney Bohemya Müzesi ise sahip olduğu son derece zengin koleksiyonu ile ziyareti hak ediyor. Budwiser Brewery bira fabrikası gezilebilecek yerlerden bir diğeri. Yerel biraların ve av eti yemeklerinin denenmesi kent ziyaretçilerine özellikle tavsiye ediliyor.

Nemli karasal iklimin görüldüğü Çeske Budejovice’de yaz aylarında ortalama sıcaklık 17-18 derece civarında ölçülürken kış aylarında -2 dereceye kadar düşer. Haziran ve temmuz aylarında en yüksek seviyesine çıkmakla birlikte tüm yıl yağış alır.