Siofok Otelleri Ara

En uygun Siofok otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Siofok otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Siofok Hakkında

Macaristan’ın en gözde tatil beldeleri arasında yer alan Siofok, Somogy kentinin Balaton Gölü kıyısında yer alıyor. Benzersiz şarapları ve gece hayatıyla ünlü olan beldede yaklaşık 23 bin kişi yaşıyor. Özellikle yaz aylarında yoğun turist akınına uğrayan beldenin nüfusu bu mevsimde oldukça artıyor.

Muhteşem mimarisi ile görenleri kendine hayran bırakan Siofok Evanjelist Kilisesi şehrin tarihi dokusunu yaşatırken müzik severlerin büyük keyifle ziyaret ettikleri Kalman Imre Memorial House ülkenin ünlü opera bestecilerinden Emmerich Kalman’ın anılarını yaşatıyor. Tarihi kalıntıların ve göz kamaştıran doğal taşların sergilendiği Mineral Müzesi tarih severleri cezbederken Bebo Aquapark alanı eğlence severler tarafından ziyaret ediliyor.

Turistik tesislerin açılmaya başlamasıyla gelişmeye başlayan Siofok, turizm gelirleri sayesinde ülkenin gelir düzeyi yüksek bölgeleri arasında yer alıyor. Turizmin yanı sıra tarım da ciddi gelir kaynaklarından biri olarak biliniyor. Okyanus ikliminin gözlemlendiği beldede yüksek ve alçak bölgeler arasında sıcaklık düşüşleri gözlemleniyor. Buna rağmen tüm yıl az yağış alan Siofok’ta yaz ayları sıcaklık 25 derece civarında seyrediyor.