Jaipur Otelleri Ara

En uygun Jaipur otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Jaipur otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Jaipur Hakkında

Hindistan’ın en büyük eyaleti Rajastan’ın en büyük şehridir. 1727 yılında kurulan ve Hindistan’ın ilk şehir planlı yeri olan Jaipur, ülkenin de en turistik şehridir. Görkemli mimarisi, kaleleri, sarayları, tapınakları, el sanatları, filleri, festivalleri, etnik kıyafetleri, el boyamalı ve işlemeli kumaşları, dansları, yemyeşil bahçeleri ve muhteşem manzarası ile oldukça büyüleyici bir yerdir.

Hava şartları daha ılıman bir seyir izlediğinden Ekim ve Mart ayları arası şehri ziyaret için en uygun zamanlardır. Kırmızı kumtaşından yapılmış yapıları ve sonradan pembeye boyanmış binaları nedeniyle “Pembe Şehir” olarak anılır. Şehir merkezine 11 km uzaklıkta bulunan ve 1592’de yapılan Amber Kalesi, bu yol üzerindeki yazlık saray Jal Mahal ile 1700’lü yıllarda yapılan ve şehirdeki pembe rengin hâkimiyetine neden olan ve son mihracenin hala yaşadığı City Palace şehirde ilk sırada görülmesi gereken yerler arasında yer alır. Şehrin tam ortasında olan bu sarayın devamında bulunan ve eskiden bir nevi harem işlevi gören Hawa Mahal Sarayı da görkemli mimarisi ile dikkat çekicidir. Eski Jaipur’a ait Chandpol, Sanganeri ve Ajmeri şehir kapıları; Galtaji, Birla, Govind Dev Ji ve Moti Dungri tapınakları, Jaigarh Kalesi, Nahargarh Kalesi, Jantar Mantar Gözlemevi gibi şehirde görülebilecek mimari yapılar oldukça fazladır. Ayrıca şehir merkezinden biraz uzaklaşınca gezilecek pek çok bahçesi bulunur.

Değerli taşlardan yapılmış mücevherler, takılar, deve derisinden yapılmış eşyalar, yöresel halılar şehre has hediyeliklerin başında gelir. Fil festivali, uçurtma festivali gibi birçok etkinliğe de ev sahipliği yapar. Jaipur Havalimanı şehir merkezine 10 km uzaklıkta ve Sanganer kasabasında bulunur. Bu bölgenin tek uluslararası havalimanıdır. Havalimanından şehir merkezine gelmek için en çok kullanılan araçlar 3 tekerlekli otomobillerdir. Bu araçlar şehir içi ulaşımda da yoğunlukla kullanılırlar. Bagajlarınız fazla ise havalimanındaki taksi ya da araç kiralama seçeneklerinizi de değerlendirebilirsiniz.