Nukus Otelleri Ara

En uygun Nukus otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Nukus otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Nukus Hakkında

Özbekistan topraklarında özerk bir cumhuriyet olan Karakalpakistan’a başkentlik yapan Nukus’un 260 bin kişilik nüfusu var. Sovyetler Birliği döneminde kasabadan şehre dönüştürülen Nukus’a, o dönem Kızıl Ordu’ya ait kimyasal araştırma merkezinin yanı sıra modern yapılar da inşa edildi. Şehirde vatandaşların Özbekçe’nin yanı sıra İngilizce de konuşabilmesi için dil merkezleri faaliyet gösteriyor.

Kentte ziyaretçilere açık olan Sanat Müzesi’nin ünü tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor. Eski Türklerin yapmış olduğu mücevherler, onlara ait kostümler ve müzik enstrümanları müzeyi süslüyor. Özbekistan toplumuna ve turistlere ülkenin kökenlerinin nereden geldiğini anlatabilmek için çizilen resimlerde eski göçebe Türklerin çadırları, kilimleri ve hayatları yansıtılıyor. Ayrıca günümüzde doğal yaşamda varlığını sürdüremeyen hayvanların ve bitkilerin görselleri de çizilen resimler ile yaşatılmaya devam ediliyor.

Türkî cumhuriyetlere ve Özbekistan kentlerine uçuşlar gerçekleştirilen Nukus Havalimanı’ndan havayolu ulaşımı sağlanıyor. Şehir içerisinde tek toplu taşıma alternatifi olan otobüsler ve başkent Taşkent’e kadar giden tren hattı gün boyu yolcu taşıyor.