Amritsar Otelleri Ara

En uygun Amritsar otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Amritsar otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Amritsar Hakkında

Hindistan’ın Pencap eyaletine bağlı eski yerleşimlerden Amritsar, aynı zamanda Sihizm dininin merkezi kabul ediliyor. Halk arasında Ambarsar olarak da bilinen şehrin tarihi ismi ise Ramdaspur. 2011 sayımlarına göre şehrin nüfusu 1 milyonun üstünde. Amritsar’ın Hindistan’ın en kalabalık metropollerinden olan başkent Yeni Delhi’ye uzaklığı ise yaklaşık 460 kilometre. 

Her gün binlerce ziyaretçiyi çeken Altın Tapınak, Amritsar gezilerinin başlıca uğrak noktalarından birini meydana getiriyor. Altın Tapınak dışında pek çok farklı turistik zenginliğe ev sahipliği yapan şehirde gezerken ayrıca Hindistan bağımsızlık mücadelesinde önemli rol üstlenen Udham Singh’e ait evi görebilirsiniz. Şehrin ileri gelen ailelerine mensup çocukların eğitimi için kurulan Khalsa College ise günümüzde daha çok görkemli mimarisi ile ziyaretçilerde hayranlık uyandırıyor. 

Amritsar seyahatinizde modern çizgileri ile dikkat çeken tesislerde konforlu bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. Şehrin lüks otellerinde günlük kat hizmetleri ve ihtiyaç halinde sunulan ek yatak gibi özellikler mevcut. Amritsar otellerinde ayrıca ücretli kahvaltı, spor salonu, açık yüzme havuzu, özel banyo, limuzin hizmeti, 24 saat açık resepsiyon ve ücretsiz banyo kozmetik ürünleri pek çok tesiste standart olarak misafirlere sağlanıyor. 

Amritsar kent merkezinin yakınlarında bulunan havalimanı sayesinde Hindistan içindeki yerleşimlerin yanı sıra Melbourne, Londra, Sidney ve Birmingham gibi önde gelen merkezlerden şehre doğrudan ulaşım mümkün. Kent ayrıca demiryolu hattının üzerinde yer alıyor. Bu sayede dilerseniz aynı zamanda Hindistan’ın renkli yaşamına şahitlik edebileceğiniz tren yolculuğunu da tercih edebilirsiniz. 

Ülkenin kuzeybatısına yerleşen şehir, dünya çapında 1900’lü yılların başlarında gerçekleşen Amritsar Katliamı ile biliniyor. Aradan geçen uzun yıllara rağmen Amritsar’ın adı halen bu olayla beraber anılmaya devam ediyor. 

Amritsar geziniz sırasında köri başta olmak üzere bol baharatla hazırlanan geleneksel Hint yemeklerinden mutlaka tatmalısınız. Üstelik şehirde bulunan tapınaklardan bazılarında diğer ziyaretçilerle beraber ücretsiz olarak yemek yiyebilirsiniz. Amritsar’ın heyecan dolu atmosferini daha fazla solumak için ise muhakkak yerel pazarları ziyaret etmelisiniz. Baharatlardan geleneksel şallara kadar pek çok ürününün sergilendiği pazar tezgahları tam anlamıyla gezginlerin Hindistan rüyasını gerçeğe dönüştürüyor.