2. Sayfa Rabat Otelleri Ara

En uygun Rabat otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Rabat otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Rabat Hakkında

Fas’ın kuzeybatısında yer alan Rabat; Atlantik Okyanusu ile Bou Regreg Irmağı’nın birleştiği delta üzerinde kurulu bir şehir. Fas’ın başkenti olan Rabat sahip olduğu limanla ticaret ve ulaşım konusunda da ülke için hatırı sayılır bir öneme sahip. Dokuma ve gıda sanayi şehrin ekonomisinde büyük bir yer tutuyor. Öte yandan eski bir yerleşim yeri olan Rabat’ta birçok tarihi yapı mevcut, bu da turizmin ekonomiyi canlandırması anlamına geliyor.

Rabat her ne kadar Akdeniz ikliminin etkisi altında olsa da şehirde Atlantik Okyanusu’ndan ulaşan okyanusal iklimin etkileri de görülür. Genel olarak ılıman bir iklime sahip olan Rabat’ta sıcaklık ortalama 17 – 18 derece civarında ölçülür. Yaz aylarında bu değerler 24-25 dereceye kadar yükselirken, kış aylarında 9-10 dereceye kadar düşer. Kasım ile nisan ayları arasında bol yağış alan Rabat’ta yaz dönemi oldukça kurak geçer.

Otobüsler ve tramvay Rabat’taki şehiriçi toplu taşıma araçları. Mavi renkli taksiler de uygun fiyatlarıyla tercih edilebilir. Yakın şehirlere trenle ulaşmak mümkünken uzak mesafelerin birleştirici noktası Rabat-Sale Havalimanı.

Eski şehir veya Mdina olarak anılan ve kentin tarihi merkezi olan bölgede birçok kültürel mirası bir arada görebilirsiniz. Hassan Kulesi şehrin en önemli simgesel yapısı. Bugün kule olarak anılan yapı aslında dünyanın en yüksek minareli camisi olması arzusuyla 12. yy’da inşasına başlanan ancak mimarı Yaqup al Mansur ölünce yarım kalmış 200 tane sütunla çevrili yine yarım kalmış 44 metrelik bir minare. As-sounah Camisi, 5. Muhammed Mozolesi, kentin 3 ayrı giriş kapısı ve St. Pierre Katedrali kentin görülmesi gereken diğer önemli noktalarından. Şehrin güneyinde yer alan Cellah Antik Kenti Unesco Dünya Mirasları listesinde yer alıyor ve güzel bir doğal ortamın içinde bulunan kent her yıl eylül ayında düzenlenen Cellah Caz Festivali’ne de ev sahipliği yapıyor. Öte yandan Rabat’ta mayıs ayı da festivallerle geçer. Mawazine Müzik Festivali’ne yerel sanatçıların yanı sıra dünya starları da katılır. Halkın şehrin sokaklarını fenerlerle dolaştığı Candles Festivali de yine mayıs ayında gerçekleştirilir.

Rabat zengin tarihinin de etkisiyle birçok müzeye sahip. Arkeoloji Müzesi, Bilim ve Doğa Müzesi, Çağdaş Sanat Müzesi, Etnoğrafya Müzesi bunlardan sadece birkaçı. Alışveriş için kentte çeşitli alışveriş merkezleri bulunsa da Rabat kültürüne daha yakın olmak için Consuls Caddesi’ne gidebilirsiniz.

Rabat mutfağının temel malzemesini baharatlar oluşturur. Özellikle safran ve nane çok kullanılır. Yemeklerin hemen hepsi etle yapılır. Harira çorbası, tajine, seksu ve bestila Rabat ziyaretçilerine tavsiye edilen ünlü geleneksel lezzetlerden. Çayın da Rabat kültüründe önemli bir yeri bulunuyor.  Şehir genelinde çeşitli yerel çayları içebileceğiniz çok sayıda çay evi görebilirsiniz.

Türk vatandaşlarının vize almadan ziyaret edebileceği Rabat, tarihe ve Fas kültürüne meraklı ziyaretçilerini bekliyor.