Paris Otelleri Ara

En uygun Paris otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Paris otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Paris Hakkında

Paris sadece Fransa'nın değil, dünyanın moda, kültür başkentlerinden biri sayılır. Sen Nehri üzerine kurulmuş şehir dünya tarihinde önemli olaylara ev sahipliği yapmıştır. 1789 Fransız İhtilaliyle Fransa'da monarşi devrilmiş, yerini Cumhuriyet rejimi almıştır ve bu rejim o tarihten sonra tüm dünyaya yayılmıştır. Modanın ve pahalı markaların başkenti olan Paris'e ayrıca Işık Şehir de denilmektedir. Paris'te yaşayanlara Parisien denir.

Kalabalık bir şehir olan Paris'in yaklaşık 2.2 milyon nüfusu vardır. Kentin simgesi Eyfel Kulesi, Fransız Devrimi'nin kutlamaları için yapılmış ve bugün kentin simgesi haline gelmiştir. Kulenin önünde fotoğraf çektirmek, asansörle kuleye çıkmak Paris'e yolu düşenlerin olmazsa olmazıdır.

Kentte gezilecek çok sayıda yer vardır. Champs-Élysées yani Şanzelize Bulvarı ünlü markaların mağazalarının bulunduğu yerdir. Bu caddenin sonu Zafer Takı'na çıkar.

Şehrin önemli yapıtlarından biri de dışındaki cam binasıyla ünlü Louvre Müzesi'dir. Mona Lisa, La Liberte Guidant gibi dünyanın önemli eserleri bu müzede sergilenir. Yine romanlara konu olan Notre Dame Katedrali'ni de gezebilirsiniz. Paris'te metro altyapısı çok gelişmiştir. Bu yüzden şehri kolayca gezebilirsiniz. Kentte beş havalimanı bulunur. Charles de Gaulle Havalimanı'ndan trenle ulaşım yapılır. Orly Havalimanı ise şehrin güneybatısında yer alır. Burada genelde charter uçuşları yapılır. Paris'ten ayrıca Belçika, Almanya, İngiltere'ye hızlı trenle ulaşım sağlanabilir.

Paris, Fransa Bisiklet Turu ve Fransa Açık Tenis Turnuvası gibi önemli organizasyonlara ev sahipliği yapar. Kentte çok sayıda otel bulunur ancak konaklayacağınız yerin metro istasyonuna yakın olmasına dikkat edin. Soğuk bir iklime sahip Paris'i gezmek için en keyifli zamanın bahar ayları olduğunu da hatırlatalım.

Paris Galeri

Paris Şehir Rehberi

Paris Seyahat Yazıları

Paris Sıkça Sorulan Sorular

Paris’te bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Paris’teki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Le Royal Monceau Raffles Paris, Le Bristol Paris ve The Peninsula Paris bulunuyor.

Paris’te bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Paris’teki popüler ucuz oteller içerisinde Residhome Courbevoie la Defense, Adagio Access Pte De Charenton ve De la Jatte bulunuyor.