Puerto Morelos Otelleri Ara

En uygun Puerto Morelos otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Puerto Morelos otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Puerto Morelos Hakkında

Puerto Morelos is a laid-back fishing village just 20 minutes south of Cancun.Puerto Morelos, Cancun'un sadece 20 dakika güneyindeki tipik bir Meksika balıkçı köyü. Sakin, huzur dolu bir Karayip tatili isteyenlerin tercihi olan şehir, Yutacan Yarımadası’nda popüler tatil beldeleri olan Cancun ve Playa del Carmen’in tam ortasında konumlanıyor.

Maya Rivierası’nın kendine özgü kültürünü yaşatan bu küçük şehirde resifler ve yeşil alanlar, gelişime karşı ekolojik önlemlerle korunuyor. Şehir merkezi en fazla üç katlı yapılabilen mütevazi evlerin olduğu mahallelerden, küçük birkaç odalı otelden ve restoranlardan oluşuyor. İki caddesi olan şehri, bir ucundan bir ucuna 15 dakikada yürüyebiliyorsunuz. Büyük oteller ve tatil köylerinin bulunmadığı, plajların ise alabildiğine geniş uzandığı bu şirin kentte, büyük bir tesiste kalmak istiyorsanız şehrin birkaç kilometre dışına çıkmanız gerekiyor.

Puerto Morelos Ulusal Deniz Parkı olarak anılan ve kıyının 400 metre ilerisinden başlayıp kilometrelerce paralel uzanan resiflerinde, kaplumbağalar ve balık sürüleriyle zengin bir deniz yaşamı barındırıyor. Dünyanın en büyük 2. resif sisteminin bulunduğu ve Batı Yarımküredeki en büyük Mezoamerikan resifinin bir parçası olan Yutacan Adası bölgesini en cazip kılan özelliklerinin başında ise tüplü ve şnorkelli dalış bulunuyor. Vatozlar, yeşil kaplumbağalar ve birçok nadir balık türüyle yüzeceğiniz bu dalışlarda sık sık koruma altındaki ve dokunulması yasak olan mercan tarlalarıyla karşılaşıyorsunuz.

Şehrin merkezindeki plaj renkli balıkçı tekneleriyle tipik balıkçı köyü imajına uygun bir görünüm sergilerken, şehrin sembolü olan eğik deniz feneri de fotoğrafçıların ilgi odağı oluyor. Puerto Morelos kıyı bölümü ve La Colonia Mahallesi olmak üzere kendi içinde iki bölüme ayrılıyor. Deniz kıyısı dingin bir plajdan, mahalle bölümü ise Meksika’da olduğunuzu hissettiren restoranlar ve yerel hediyelik eşya butiklerinden oluşuyor. İki bölüm birbirinden Mangrov (bataklık alanı) ile ayrılıyor. Şehrin ekosistemi için oldukça önemli bu alanda timsah dahil koruma altındaki bir çok yabani hayvanı otobandan arabayla giderken bile gözlemleyebiliyorsunuz.

Karayipler’in tüm güzelliğini barındıran ve okyanusun en güzel kıyılarına sahip Puerto Morelos’un Cancun Uluslararası Havaalanı'na mesafesi araçla sadece 20 dakika. Araç kiralayarak, taksiyle veya seyrek çalışan otobüslerle şehir merkezine ulaşabiliyorsunuz.