Predeal Otelleri Ara

En uygun Predeal otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Predeal otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Predeal Hakkında

Predeal, Romanya’nın Transilvanya bölgesinde, Prahova ve Timis nehirlerinin arasında kalan ünlü bir tatil beldesi. Beldenin bağlı bulunduğu Braşov ilçesine uzaklığı ise 25 kilometre. Deniz seviyesinden yüksekliği 1033 metre olan Predeal, ülkenin de en zirvede bulunan kasabası konumunda.

Prahova Vadisi’nin müthiş kış manzaralarıyla bezeli beldede dağ iklimi hakim olup, yazın 15, kışınsa -5 derece sıcaklık ortalamaları görülüyor. Bölgede kış mevsimi eylül ortasından mart sonuna kadar karlı geçiyor. Kayak sezonu ise aralık ve mart ayı arasındaki dönemi kapsıyor. Telesiyej, teleferik gibi modern donanımlı tesisleri ve kayak okulları ile yılda 150.000 turist ağırlayan beldenin kayak pistleri de her zorluk seviyesine hitap ediyor. Yapay kar teknolojisiyle beslenen ve gece aydınlatması da yapılan pistlerde kayak ve snowboard yapabileceğiniz gibi, kar motosikletiyle, ATV’lerle gezebiliyor, okçulukla da ilgilenebiliyorsunuz.

Kış sporlarıyla bir tatil atmosferi yaratan beldede sağlık turizmi de var. Kirli hava ve yüksek nemden kaynaklanan solunum yolu hastalıklarının tedavisi için de önerilen bölge ikliminde kar fırtınaları oldukça nadir görülüyor. Predeal’ın yazları ise müthiş doğa manzaraları eşliğinde yürüyüş yapmak için ideal. İşaretli yürüyüş parkurları şehrin etrafını çeviren dağların karlı tepelerini ve eteklerindeki yeşilliği görmek için izleyebileceğiniz hazır rotalar. Villalar, dağ evleri, kamp alanları gibi birçok konaklama alternatifi olan bu dağ beldesinde yürürken Tamina Şelalesi, Buz Mağarası, Yedi Merdiven Kanyonu, Raşnoavei Boğazı gibi doğal güzelliklerde sizi bekliyor.

Bölgenin tarihini görmek için Aziz Nikolaos Manastırı, Timisul de Jos Roma Katolik Manastırı ile Helena ve Kostantin Kilisesi’ni ziyaret edebilir, kahramanlar adına yapılmış anıtlara uğrayabilirsiniz.

Predeal’a uçakla gelmek istediğinizde inebileceğiniz en yakın havaalanı Bükreş’de bulunan Henri Coanda Uluslararası Havaalanı. Havaalanıyla belde arasındaki mesafe 129 kilometre olup, Braşov’a kadar trenle ulaşım da mümkün.