Potosi Otelleri Ara

En uygun Potosi otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Potosi otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Potosi Hakkında

Bolivya’nın maden şehri Potosi, ülkenin güneyinde, Cerro Rico Dağı’nın eteklerinde yer alıyor. Kent, deniz seviyesinden 4 bin metre yükseklikte bulunuyor. Bu değer, nüfusu 100 bini aşan şehirlerin deniz seviyesi yüksekliğinin en büyüğü. Geçmişine damga vuran sömürge tarihi ile öne çıkan Potosi, 300 yıllık İspanyol sömürgeciliği döneminde dünyanın en büyük gümüş tedarikçisi konumunda bulunuyordu. Kentin sahip olduğu gümüş madenleri, İspanyol koloni döneminde, sömürge yönetiminin Amerika kolonilerindeki en büyük gelir kaynağıydı. Potosi, gümüş madenleri sayesinde 17. yüzyılda dünyanın en zengin ve en büyük şehirlerinden biri konumuna geldi. Günümüzde Potosi’nin gümüş kaynakları tükenme aşamasında. Ancak gümüşün yerini çinko, kurşun ve kalay almış gibi görünüyor.

Cerro Rico yani yerel dilde Zengin Tepe, 4 bin 800 metre yükseklikte, gümüş kadar olmasa da maden ve ekonomik gelir açısından Potosi’yi kalkındırmaya devam ediyor. Cerro Rico, ülke bayrağında yer alacak kadar ulusal bir figür ve anıt. Ayrıca da adı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Kentin varlığı İnka dönemine kadar geriye gidiyor. Ancak şehrin resmi kuruluşu 1546 yılında İspanyollar tarafından gerçekleşiyor. Cerro Ricco madenlerinin keşfi her ne kadar efsanelere dayansa da bugün bilinen en büyük tarihi gerçek, o dönemde kölelik sistemine dönüşen madenciliğin, 1545 yılından, sömürge döneminin sonları olan 1845 yılına kadar milyonlarla ifade edilen cana malolduğu.

Günümüzde de durum pek farklı değil; Potosi madenlerinde çalışan madencilerin, yaşadıkları şehir kadar zenginleşmedikleri göze çarpıyor. Geçmişin maden zenginliğinin bir dışavurumu olarak dikkat çeken yapılar; San Lorenzo Kilisesi, Potosi Ktedrali ve Santa Teresa Manastırı. Madenden çıkarılan gümüşün sikke ve külçe haline getirildiği Darphane ise bugün bir müze olarak hizmet veriyor. Darphane Müzesi (Casa de la Moneda) kentin en çarpıcı turistik mekanı. Ayrıca maden turları da önemli ölçüde ilgi çekiyor. Potosi iklimi, subtropikal yayla iklim özellikleriyle örtüşüyor. Yazlar, ortalama 20 derece ile serin; kışlar, ortalama -4 derece ile soğuk geçiyor. Captain Nicolas Rojas Havaalanı kente 8,5 km. uzaklıkta bulunuyor.