Porto-Vecchio Otelleri Ara

En uygun Porto-Vecchio otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Porto-Vecchio otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Porto-Vecchio Hakkında

Porto-Vecchio, Korsika’nın güneydoğu kıyısında konumlanan, ‘Güzellik ve zıtlık adası’ olarak da bilinen popüler bir kasaba. Çam ormanlarının gölgesindeki Akdeniz’in çarpıcı kumsalları kasabayı çepeçevre sarıyor ve şirin atmosferiyle her yıl binlerce turist ağırlıyor. Yüksek dağların panoramik manzarası, turkuaz denizi ve altın kumları ile Korsika’nın ‘St – Tropez’i de denilen kasaba tuz bataklıkları üzerine kurulu. Kasabanın geç gelişmesinin sebebi de 20. Yüzyıla kadar bataklıkta üreyen sivrisineklerle yaptığı sıtma mücadelesi. Günümüzde canlı gece hayatı ve doğal güzellikleriyle Fransa’da tatil denilince ilk akla gelen yerlerden olan Porto-Vecchio, medyatik ünlülerin de yazlıklarının bulunduğu gözde tatil beldelerinden.

Porto-Vecchio’nun marinası oldukça küçük olmasına rağmen kasabanın en sosyal yeri olarak dikkat çekiyor. Kasabayı keşfedeyim dediğinizde iki ayrı alanla karşılaşıyor, marinada modern şehir havasını solurken eski şehirde de tarihin izleriyle tanışıyorsunuz. Tepede bulunan eski şehir bölümünden eşsiz deniz manzarasını izleyebiliyor, meydan ve çevresindeki dar sokaklarda gezinirken kasabanın en eski evleriyle karşılaşıyorsunuz. Büyük ağaçlarla çevrelenmiş bu sokaklarda granitten yapılmış Vaftizci Aziz Yuhanna Kilisesi, günümüzde galeri olarak kullanılan kale 16. Yüzyıldan Cenevizlilerden kalma tarihi eserler. Place de la Republique olarak adlandırılan meydanında göreceğiniz ‘Bel Ombra’ denilen, 1901 yılında dikilen 10 metrelik tropik ağaç da bir tarih anıtı sayılıyor. Kasabayı eylül ayında ziyaret ederseniz yıllık tuz hasadına da katılabilirsiniz.

Porto-Vecchio’ya en yakın havaalanı Figari Airport. Havaalanı ile kasaba arasındaki mesafe ortalama 25 kilometre ve otobüs ve taksilerle transfer yapabiliyorsunuz.