Poprad Otelleri Ara

En uygun Poprad otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Poprad otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Poprad Hakkında

Slovakya’nın kayak turizmi ve doğa turizmi açısından en önemli bölgesi olan Tatra dağlarının eteğinde bulunan Poprad, en iyi yabancı film dalında Oscar ödülü kazanan Kalpazan filminin uyarlandığı Bernhard Operasyonu kitabının yazarı Adolf Burger’in de şehri.

Ülkenin kuzeyinde Polonya sınırına yakın buluna şehirde, Slovakya’nın genelinde görülen ağır montaj ve imalat sanayi bulunmuyor. Sanayi noktasında fakir olan şehir turizmiyle ön plana çıkıyor. 1000’i aşkın endemik bitkiye, doğal göllere, vadilere, mağaralara ve yüzlerce farklı türde canlıya ev sahipliği yapan Tatra dağlarının eteklerinde bulunan şehir, yürüyüş, kamp, tırmanma ve kayak için Tatra’ya gelen yüzlerce turisti ağırlıyor.

Şehrin Tatra dışındaki turistik noktalarının başında ise nerdeyse her tarihi Avrupa şehrinde bulunan bir tarihi şehir merkezi Stare Mesto geliyor. Bunun dışında ise Aziz Egidius Meydanı, Aziz Egidius Kilisesi, Aziz George Kilisesi ve Poprad Aqua City yer alıyor. Poprad’da ayrıca Avrupa’nın en yüksekte bulunan havalimanına ev sahipliği yapıyor. Poprad şehrine 5 kilometre uzakta bulunan Poprad Tatry Havalimanı, Poprad’ın çevresinde yer alan Svit, Batizovce, Matejovce ve Hozelec gibi şehirlere de ortalama 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor.