Melbourne Otelleri Ara

En uygun Melbourne otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Melbourne otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Melbourne Hakkında

Avustralya’da bulunan Melbourne 4 milyon nüfusuyla ülkenin en büyük ikinci kenti. Ayrıca Victoria eyaletinin de başkenti olan Melbourne, 2002 yılından beri dünyanın yaşanılabilir kentleri arasında ilk üçteydi. 2011’den beri ise dünyanın en yaşanılabilir kenti olarak adlandırılıyor.

Şehrin merkezinin Yarra Nehri’ne şehrin ise Phillip Limanı’na sınırı var. Şehirde yaşayan insanları ırk olarak Avustralyalı olarak adlandırmak yanlış olur. Çünkü şehirde 30’a yakın ırktan insan yaşıyor. Bu kozmopolit yapısı nedeniyle Melbourne’de yaşayanlara Melbourne halkı deniliyor.

Okyanus ikliminin görüldüğü Melbourne’de hava durumu hakkında yorum yapmak gerekirse, hava her zaman değişebiliyor. Bu yüzden dışarı çıkacakların buna göre önlem alması gerekiyor. Güney Yarım Küre’de olduğundan dolayı en soğuk aylar Temmuz ve Ağustos, en sıcak aylar ise Ocak ve Şubat ayları. Kışın sıcaklık ortalama 13 derece ama akşamları sıcaklık -2 dereceye kadar düşebiliyor, yaz aylarında ise özellikle Şubatta hava sıcaklığı ortalaması 26 derece. Güzel yemekler için Carlton Caddesi’ndeki restoranlara gidebilirsiniz, ayrıca Yarra Nehri ve Docklands da Melbourne ziyaretinizde kesinlikle görmeniz gereken yerlerden. Fırsatınız varsa nehirde bir bot turuna katılın. Mart ayında yapılan Avustralya Grand Prix’i de bu tarz sporları sevenler için ideal bir etkinlik. Rialto Kulesi, Viktoryan Dönemi Sanat Merkezi, Aziz Paul Katedrali de yine Melbourne’de gezebileceğiniz yerler.

Melbourne Galeri

Melbourne Şehir Rehberi