Salvador Otelleri Ara

En uygun Salvador otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Salvador otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Salvador Hakkında

Sao Salvador olarak da anılan şehir Brezilya’nın Bahia Eyaleti’nin başkenti. Amerigo Vespucci’nin Amerika kıtasındaki ilk duraklarından biri olan Salvador önemli bir liman kenti ve ticaret merkezi. 16. yy’da başlayan bu ekonomik zirve şehri köle ticaretinin de merkezi haline getirmişti.

Salvador nemli tropikal iklimin ve tropikal yağmur ormanları ikliminin etkisi altında bulunuyor. Bu da kentte tüm yıl nem oranının çok yüksek olduğu ve kentin neredeyse tüm yıl yağış aldığı anlamına geliyor. Bölgede sık sık tropikal fırtınalar da görülüyor. Bu nedenle onlarca kilometre uzunluğundaki sahil şeridi yılın çok az bir döneminde yüzmeye ya da güneşlenmeye elverişli oluyor. Kenti ziyaret etmek için en uygun dönem eylül ve mart ayları arası olarak kabul ediliyor. Özellikle nisan ve mayıs aylarında hem yağmur hem de sıcaklık çok yüksek oluyor.

Şehre bağlı Frades Adası el değmemiş doğallığını tamamen koruyan bir ada ve muhteşem koylara sahip. Doğaseverlerin mutlaka görmek isteyeceği Frades Adası’na giderken harika bir manzarayla karşılaşacağınızı ve fotoğraf çekmek isteyeceğinizi unutmayın.

Yapımında gerçek altın kullanıldığı söylenen bol yaldızlı el yapımı süslemelerle bezeli Sao Francisco Kilisesi kentin en önemli mimari simgesi olarak mutlaka görülmeli. Öte yandan kısaca Pelo olarak anılan Pelourinho Mahallesi Unesco Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor ve adım adım dolaşılmayı hak ediyor. Kent merkezi ile sahil bölümü arasında geçiş yapmanın en güzel yolu ise 1879 yılında kurulan 72 metre yüksekliğindeki asansörü kullanmak.

Eğlenceyi çok seven halkıyla Salvador’da gece hayatı her zaman çok hareketli ve renkli olur. Özellikle canlı müzik dinleyebileceğiniz ve yerel dansları izleyebileceğiniz birçok bar, pub ve gösteri merkezi bulunuyor. Mutlaka en az bir gecenizi bu şovlara ayırın. Öte yandan Noel ve Paskalya Yortusu zamanında şehir çok daha renkli ve eğlenceli hâle bürünür. Zaten şehirde yıl boyu hemen her zaman çeşitli karnavallar, festivaller ve etkinlikler düzenleniyor.  Afrika kökenli yerel halkın atalarından miras kalan, yerel dinleri Yoruba ile Katolik Hıristiyanlığın karışımı olan Kandomle dinine özgü ayinlere katılmayı deneyin. Zaman zaman sadece turistik bir şov olarak yapılsa da kent halkı bu ayini sıklıkla gerçekten yapıyor ve izlenmesine izin veriyor.

Şehirde bir karides yemeği olan Moqueca, acaraje, abara ve tatlı olarak ambrosia gibi çok farklı ve çeşitli yerel lezzetler bulunuyor.