Platanias Otelleri Ara

En uygun Platanias otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Platanias otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Platanias Hakkında

Yunanistan’da Batı Girit’in en popüler tatil beldelerinden biri olan Platanias, adını devasa çınar ağaçlarından alıyor. Hanya şehrinin 11 kilometre batısında kalan belde dik bir tepenin kuzey yamaçlarından denize doğru uzanıyor. Platanias’ın tarihinin en zengin ve en eski kısmı da, muhteşem bir manzaraya nazır bu tepede yer alıyor. Altın kumsallara sahip belde yaz tatilinde deniz ve güneşe kanmak isteyenlerin Yunanistan’daki rotası olup, her yıl binlerce turist ağırlıyor.

Çok sayıda mağaza, hem yerel hem de uluslararası mutfak lezzetleri sunan restoranlar, hareketli bir liman ve ışıltılı bir gece hayatı bulabileceğiniz tatil beldelerinden Platanias’ın yüzmeye ve güneşlenmeye doyamayacağınız altın kumsalları da keşfe değer yerlerden. Plajlarında su sporları yapabiliyor, tekne turlarına katılıp koyları gezebiliyorsunuz. En öne çıkan plajlar arasında ise beldenin batı yakasında kalan 2 kilometrelik şehir plajı, çakıllı ve sakin Gerani Plajı, dalışlar için tercih edilen Afrata Plajı, otantik atmosferli Tavronitis Plajı ve muhteşem bir günbatımı izleyeceğiniz Maleme Plajı bulunuyor. Ayrıca mini golf, paintball, parasailing gibi aktivitelerin yanında renkli su altıyla tanıştıran tüplü ve şnorkelli dalışlarda oldukça rağbet görüyor.

Bölge narenciye ağaçlarının arasında yürüyüş yapmak ve bisiklete binmek için çok uygun. Doğanın keyfine varacağınız avokado ve fındık ağaçlarıyla örülü Drakiana Köyü, kuşların cenneti Agia Gölü, portakal kokan Vatolakkos Köyü, Zeytin cenneti Lakkoi ve Omalos gibi köyler gezilecek yerler arasında. Meşhur Yunan tavernalarının yerel dokusuna kattığı renklerle eğlencenin de adreslerinden olan beldede eski evleri, geleneksel sokakları ve deniz manzarasını görebileceğiniz yer ise Ano Platanias bölgesi.

Platanias'a havayoluyla yapacağınız yolculuklarda inebileceğiniz en yakın havaalanı Chania Souda'da bulunuyor. Havaalanından Hanya’ya, Hanya’dan da Platanias’a otobüsle gidebilirsiniz. Dilerseniz araç kiralayabilir, dilerseniz taksi tutabilirsiniz.