Jindrichuv Hradec Otelleri Ara

En uygun Jindrichuv Hradec otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Jindrichuv Hradec otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Jindrichuv Hradec Hakkında

Jindřichův Hradec, Çek Cumhuriyeti’nin Güney Bohemya Bölgesi’nde yer alan bir kasaba. Kasabanın nüfusu yaklaşık 22.700 civarı. Rönesans Dönemi’nin etkisi altında kalmış Jindřichův Hradec’de, mimari ve kültürel anıtlar, sosyal ve kültürel yönden önemli bir merkez görevini üstleniyor. Kasabada görülmesi gereken yapıların en başında, Çek Cumhuriyeti’nin üçüncü en büyük kalesi olan Jindřichův Hradec Kalesi geliyor. Kale, yüzlerce yıldır kasabanın sembolü olarak rol oynuyor. Kasabanın, yoğun ticaret yollarının merkezi konumunda olması, uluslararası ticaretin gelişmesinde de büyük öneme sahip.

Jindřichův Hradec, ziyaretçilerine yapılacak ve görülecek pek çok şey sunuyor. Tarihi kasabanın en ünlü meydanı olan Náměstí Míru, çevresinde  mimari açıdan etkileyici birçok yapıya yer veriyor. Namesti Miru Meydan’ında yürürken, Gotik, Barok ve Rönesans Dönemi etkisinde kalmış binalardan olan Langer House Sanat Galerisi’ni gezebilirsiniz. Vajgar Gölü ve Nezarka Akarsuyu, kasabanın açık hava etkinliklerinin düzenlendiği yerler. Kasabada görülmesi gereken yerlerden biri de Hz.İsa’nın doğumunu anlatan, dünyanın en büyük mekanik doğum sahnesine ev sahipliği yapmasıyla ünlü Jindřichův Hradec District Müzesi.

Ünlü çorap ustası Tomáš Krýza’ya ait sahne, 1398 parçadan fazla el yapımı figürden oluşuyor. Kryza bu eser için 60 yılını vermiş ve Mekanik Doğum Sahnesi Eseri ile Guinness rekorlar kitabına girmiş. Nam Miru Meydanı’nda Jindřichův Hradec'in ünlü restoranlarını bulabilirsiniz. Kasaba, Çek pizzalarıyla ünlüdür. Florenc ve Roztyly İstasyonları’ndan kalkan otobüslerle Jindřichův Hradec’e ulaşabilirsiniz. Kasabanın otobüs ve tren istasyonları, Namesti Miru Meydanı’na 15 dakika uzaklıkta yer alır.