Jablonec nad Nisou Otelleri Ara

En uygun Jablonec nad Nisou otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Jablonec nad Nisou otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Jablonec nad Nisou Hakkında

Ülkenin Liberec bölgesinde konumlanan Jablonec nad Nisou, göz alıcı tarihi binaları ve muhteşem doğasıyla görülmeye değer bir kasaba. Aynı zamanda bölgenin en büyük iki yerleşiminden biri olan kasabanın tarihi hayli eskiye gidiyor.

Mücevher ve cam üretimiyle ün kazanan kasaba yakınlarda bulunan Jizera Dağları sayesinde kış sporlarını sevenlerin favorisi olmayı başarıyor. Bölgenin adının tarihsel olarak ‘’küçük elma ağacı’’ anlamına gelen sözcükten türediği tahmin ediliyor. Buraya gelen Alman yerleşimcilerin etkisiyle sonradan farklı isimlerle anılan kasaba mücevher ve cam üretiminin etkisiyle gelişerek bugünkü konumuna ulaştı. Kasabada endüstri alanında yaşanan yenilikler yıllar içinde görüntüsünü değiştirdiği gibi bölgedeki yaşam standartlarını da ilerletti.

Günümüzde ise Jablonec nad Nisou veya kısaca Jablonec, daha çok kış sporlarını seven aileleri ağırlayan bir tatil beldesi. Üstelik bölge sportif faaliyetler konusunda da adından sıklıkla söz ettiriyor. Buz hokeyi, futbol, yüzme ve atletizm burada önemini koruyan spor dallarından sadece bazıları.

Bölgeye ilkbahardan sonbahara dek süren dönemde geldiğinizde doğanın adeta mucizevi görüntüler vaat eden değişimine tanıklık edebilirsiniz. Kış aylarında ise yağan karla birlikte kayak yapabilir, kar topu oynayarak çocukluğunuza dönebilirsiniz. Baharda ve yazın yemyeşil vadilerin arasında gezinmek ise diğer bir alternatif. Ülkenin önemli merkezlerine karayoluyla bağlanan kasabayı araç kiralayarak gezmek son derece keyifli. Eğer kiralık aracınız bulunmuyorsa, yürüyerek yine kasaba içinde kolaylıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Civardaki yakın yerler için ayrıca servis kiralamayı düşünebilirsiniz.

Jablonec nad Nisou’da yazın ve bahar aylarında hava kısmen yumuşuyor. Aralık ayından Mart sonuna kadar süren kış mevsiminde ise havanın fazlasıyla üşütecek denli soğuduğunu söylemek mümkün. Bu nedenle eğer ziyaretiniz kışa denk geliyorsa, bavulunuzdan soğuktan koruyacak kalın giysilerinizi, eldiven ve atkınızı eksik etmeyin.