Jihlava Otelleri Ara

En uygun Jihlava otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Jihlava otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Jihlava Hakkında

Çek Cumhuriyeti’nde, Bohemya ile Moravya arasındaki tarihi dağlık sınırda konumlanan Jihlava, Vysocina bölgesinin de ticaret, sanayi ve kültür başkenti. 799 yılında gümüş madeninin bulunmasıyla Kutna Hora şehri ile birlikte ülkede büyük önem kazanan ve resmi olarak 1240 yılındaki kuruluşuyla maden işlemeciliğine geçen Jihlava, Çek Cumhuriyeti’nin en eski maden şehri olarak biliniyor. Şehir sadece maden alanında değil, tekstil endüstrisi, makine üretimi ve ağaç işlemeciliği konularında da gelişmiş bir konumda bulunuyor.

Kentin Arnavut kaldırımlı sokaklarında yürürken 13. - 16. Yüzyıl arasında yapılmış ve günümüze korunarak gelmiş 200’e yakın eski binayla karşılaşıyorsunuz. Tarihi dokusuyla her yıl turist akınına uğrayan şehirde, Orta Avrupa mimarisini oluşturan Barok ve Gotik tarzdaki kiliseler ile belediye binası en çok etkileneceğiniz yapılardan. Özellikle de Masarykovo Namesti denilen meydanda yoğunlaşan tarihi yapılar rengarenk görüntüleriyle dikkat çekiyor. Jakubske Namesti’de ise 63 metre yükseklikteki kulesiyle St. Jacob Kilisesi muhteşem bir görüntü sergiliyor. Orta Çağ surlarının bir parçası olan ve şehrin sembolü kabul edilen Kutsal Anne Kapısı da şehrin bu bölgesinde bulunuyor.

Kentin en etkileyici özelliklerinden biri de labirent gibi yeraltı tünellerine sahip olması. Toplam uzunluğu 25 kilometreyi bulan ve yerin 18 metre derinine kadar inen Jihlava yeraltı mahzenlerinin geçmişi Orta Çağ’a kadar uzanıyor. Bu mahzenler ana meydanın çevresine dizilmiş hemen hemen her evin altından geçiyor. Kentin ortasından geçen Jihlavka Nehri’nin yakınında ise birçok hayvan türünü görebileceğiniz kent hayvanat bahçesi bulunuyor. Şehir merkezi rotası dışında, Avusturya’ya kadar giden uzun bisiklet yolu rotası da bir hayli etkileyici. Yaklaşık 110 kilometre uzunluğundaki bu yol Jihlava’dan Raabsan der Thaya’ya kadar devam ediyor.

Ünlü Avusturyalı besteci Gustav Mahler’in evinin olduğu Znojemska Sokağı ve ailesinin gömüldüğü eski bir Yahudi Mezarlığı ise şehir rotasının uğrak yerlerinden. Jihlava’yı yürüyerek veya kendinizi yakın zamanların nostaljisine kaptıracağınız toplu taşımanın gözbebeği troleybüslere binerek gezebiliyorsunuz.

Jihlava’ya en yakın uluslararası havalimanı 92 kilometre mesafedeki Pardubice Havalimanı. Bir diğer havalimanı ise 95 kilometre uzağındaki Brno-Turany Havalimanı olup havaalanı servisleri, otobüsler, taksiler veya kiralayacağınız araçlarla şehir merkezine transfer yapabiliyorsunuz.