Bielsko-Biala Otelleri Ara

En uygun Bielsko-Biala otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bielsko-Biala otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bielsko-Biala Hakkında

Güney Polonya’nın bir şehri olan Bielsko-Biała, büyüleyici manzaraya sahip Beskid Dağları’nın eteklerinde bulunuyor. ‘Küçük Viyana’ da denilen ve yeşilin her tonuna sahip doğasıyla ülkenin akciğerleri olan şehrin kuruluş hikayesi ise 1951 yılına dayanıyor. Birbirine yakın iki ayrı kasabanın birleştirildiği ve bugünkü şehrin kurulduğu o yıllardan bu yana yün işleme ve kumaş üretimi gibi geleneksel zanaatını sürdüren Bielsko-Biała’nın Koniakow köyünde yapılan danteller sadece Polonya’da değil, dünya çapında da üne sahip. Kentin geleneklerine sahip çıkışını binalarındaki mimarilerinde, heykellerinde, müzik, dans ve kostümlerinde de görebiliyorsunuz.  

Bielsko-Biała’nın muhteşem doğası ve reçine kokan havasını en güzel hissedeceğiniz etkinlik 1026 metre yükseklikteki Szyndzielnia bölgesine kadar uzanan teleferik hattı. Ağaçlık alanlar ve vadilerden oluşan şehrin üzerinde planörlerle gezip ortasından akan Bialka Nehri’ni tepeden görebiliyor, biraz adrenalin istiyorsanız yamaç paraşütü yapabiliyorsunuz. Şehrin neredeyse üçte birlik dağlık alanının doğal ortamını korumak için oluşturulan Babia Gra Ulusal Parkı, UNESCO Dünya Biyosfer Koruma ağına dahil yerlerden ve yürüyerek gezebiliyorsunuz.  Şehir kayak, tırmanma ve at binme açısından da uygun parkurlara sahip.

12. yüzyılın tarihi izlerini taşıyan şehrin sanatsal yönünü ise en çok merkezini gezerek görebiliyorsunuz. 14. Yüzyıldan kalma Sulkowski Kalesi, dillere destan vitraylarıyla Saint Nicolas Katedrali, 18. Yüzyıldan kalma Weaver's Evi şehrin tarihi dokusunu oluşturuyor. Bielsko-Biała dünyaca ünlü Banialuka Tiyatrosu tarafından düzenlenen büyük kukla tiyatro festivalinin 2 yılda bir ev sahipliğini yapıyor. Ayrıca mayıs aylarında da Bielsko-Biała Günleri adında sportif ve kültürel etkinlikler düzenleniyor.

Şehre havayoluyla yapacağınız ulaşımlarınızda en yakın havaalanı, aynı zamanda Polonya’nın ikinci büyük havaalanı olan Krakow-Balice Havaalanı. Şehrin yaklaşık 65 kilometre doğusunda bulunan havaalanından taksiyle ve servis otobüsleriyle transfer sağlayabiliyorsunuz.