Paralimni Otelleri Ara

En uygun Paralimni otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Paralimni otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Paralimni Hakkında

Paralimni, Kıbrıs'ın güneydoğu sahil şeridinde, denizden sadece birkaç kilometre uzaklıkta yer alır. Mağusa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bir parçası haline geldikten sonra, bölgenin Rum kesiminin merkezi olarak ortaya çıktı. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Paralimni’de denizin, doğanın, tarihin tadını çıkarıp, festivallere denk gelmek mümkün.

Geleneksel Kıbrıs Evi, 19. yüzyılda Paralimni’de inşa edilmiştir ve eski şehir merkezinin tam kalbinde yer alır. Hızlı bir biçimde göz atabileceğiniz evde; ev eşyaları, tabaklar, el değirmenleri, dikiş makinesi vb. birçok eski araç-gereç bulabilirsiniz. 

Peygamber Elias Kilisesi, 14. yüzyılda inşa edilmiş. Bu kilisenin bahçesindeki ağaca ziyaretçiler tarafından en gizli isteklerinin yazılıp bağlandığı söylenir. Paralimni’den bu yolu yapıp geldiğiniz takdirde, mutlaka bu ritüele şans vermelisiniz. Bu bölgede ziyaret edebileceğiniz bir diğer özel mekan ise, Agioi Saranta Şapeli. Hz. Elias Kilise’sinden yaklaşık 5 km. uzaklıkta bir mağara şapelidir. 

Paralimni’de onlarca plaj bulunur. Restoran ve kafelerle çevrilmiş plajların turistlerce en çok tercih edilenleri ve mavi bayraklı olanları ise; Louma, Kapparriss, Pernera ve Malama Plajlarıdır. Deniz tatili için buradaysanız, günlük tekne turları da harika bir seçim olabilir.

Paralimni’de mezeler, taze deniz ürünleri ve lezzetli hellim peynirlerini mutlaka denemelisiniz. Genel olarak, İtalyan ve Akdeniz mutfaklarına rastlayacağınız Paralimni’de, genel olarak uygun ve güzel fiyatlı menüler göreceksiniz.

Tipik Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü Paralimni’yi ziyaret için en iyi dönem, Mart ve Mayıs ayları arasındadır. Mayıs’tan itibaren hava sıcaklıkları 25 derecenin üzerinde seyreder.