Kumbakonam Otelleri Ara

En uygun Kumbakonam otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kumbakonam otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kumbakonam Hakkında

Güney Hindistan’da Tamil Nadu'nun Thanjavur bölgesinde ünlü bir tapınak kenti olan Kumbakonam, adını bir Hint tanrısından alıyor.  Cauvery Nehri ile Arasalar Nehri arasında bulunan şehir, M.S. 7. Yüzyıldan bu yana tapınakların başkenti konumunda ve Ortaçağ’dan bu yana da Güney Hindistan egemenliğinde bulunuyor. Kentin hemen hemen her köşesinde bulunan tapınaklardan ikisi ise UNESCO Dünya Mirasları arasında yer alıyor.

Güney Hindistan’ın geleneksel kültürünün en iyi gözlendiği yer ve inanç merkezi olma özelliği taşıyan kent, aynı zamanda yoğun bir ticaret merkezi konumunda. Her ne kadar dini temeller üzerine kurulsa da, 19. yüzyılın son çeyreğinden 20. yüzyılın başlarına kadar endüstriyel bir gelişime giren Kumbakonam, ayrıca enfes pirinç metal eşyalar, lambalar ve dünyaca bilinen ipek ürünleriyle de tanınıyor.

Şehrin tam merkezinde geleneksel olarak 12 yılda bir kutlanan Mahamaham Festivali de oldukça ünlü. 12 yıllık uzun aralıklarla kutlanmasının sebebi ise Kova ve Aslan takımyıldızlarıyla Güneş ve Jüpiter gezegeninin yörüngelerinin çakışmasından kaynaklanıyor. Hindistan’ın dünyaca bilinen birçok akademisyeni ve matematik dâhisi Srinivasa Ramanujam, Kumbakonam‘da yetişmiş olup, kentin prestijli okullarının eğitimine de isimleriyle değer katıyor. Güney Hindistan’ın Cambridge'i olarak anılan en eski eğitim kurumları da Kumbakonam’da bulunuyor.

Kente uçakla iniş yapabileceğiniz en yakın havaalanı Tiruchirappalli. Havaalanının Kumbakonam’a mesafesi 96 kilometre ve düzenli olarak kalkan otobüslerle şehre yaklaşık iki saatte ulaşabiliyorsunuz.