Kuşadası Otelleri Ara

En uygun Kuşadası otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kuşadası otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kuşadası Hakkında

Kuşadası, Aydın’ın turistik olarak en sevilen ilçelerinden birisi. Ege Denizi kıyısında olan ilçe; İzmir, Selçuk, Bodrum ve Çeşme’ye de ulaşım olarak yakın konumda bulunuyor. Mavi bayraklı plajları ile ünlü bölgede aynı zamanda yoğun olarak gemi ve dalış turizmi yapılmakta. Kuşadası’nın bulunduğu bölge antik çağlarda önemli uygarlıklara ev sahipliği yaptığı için bölge çevresinde pek çok tarihi alan bulunmakta.

Kuşadası’na özel araçla ulaşım Aydın’dan 1 saat, İzmir’dense yaklaşık 1.5 saat sürmekte. Özel araçla gelmemeniz durumunda İzmir ve Aydın’ın şehirlerarası otobüs terminallerinden Kuşadası merkeze araç bulunmakta. Ayrıca İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan HAVAŞ ile de ilçeye ulaşmak mümkün. Kuşadası içerisinde dolmuş ve otobüs hatları kullanabileceğiniz gibi ilçenin renkli sokaklarını yürüyerek de gezebilirsiniz. Kuşadası’ndan milli park ve antik kentlere gitmek için de şehir içi otobüs ve dolmuşları kullanabilirsiniz.

Kuşadası’nın en sevilen plajları Kadınlar Denizi, Davutlar ve Sevgi Plajı. Deniz-kum-güneş üçgeninden sıkıldığınızdaysa ilçeye yakın konumda olan Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Artemis Tapınağı ve İsabey Camii’yi gezebilirsiniz. Kuşadası’nın ada kısmını oluşturan Güvercinada Kalesi’nde gün batımı manzarası da görülmeye değer manzaralardan.

Turistik ilçenin nüfusu yaz aylarında 1,5 milyona çıkabiliyor. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan bölgede herkese uygun bir Aydın otelleri bulunmakta. Pansiyon, apart otel, her şey dahil sistemli otel ve lüks otellerden size uygun olanı seçebilirsiniz. Kum plajlı, aquparkı olan oteller en çok çocuklu aileler tarafından tercih edilirken SPA konseptli, butik otellerde konaklayarak huzurlu bir tatil geçirmeniz de mümkün.

Kuşadası Galeri

Kuşadası Şehir Rehberi

Kuşadası'da Nerede Kalınır?

Güzelçamlı
Güzelçamlı

Sessiz ve sakin tatil anlayışından hoşlananlara hitap eden Güzelçamlı gece hayatından uzak, yeşillik ve doğanın içinde huzur dolu bir tatil vaat ediyor.

Güzelçamlı otellerini gör
Kuşadası Şehir Merkezi
Kuşadası Şehir Merkezi

Kuşadası Merkez hem gece hayatı hem de alışveriş açısından bölgenin en canlı noktasıdır. Bankaları, AVM ve büyük marketleri burada bulabilirsiniz. Merkezde daha çok apart, butik oteller ve pansiyonlar yer alıyor.

Kuşadası Şehir Merkezi otellerini gör
Kadınlar Plajı
Kadınlar Plajı

Kuşadası'nda altın renkli kumları ve masmavi denizi ile en çok sevilen plajlarından birisi olan Kadınlar Plajı çevresinde bulunan çok sayıda otel, restoran ve kafe ile birlikte yerli ve yabancı turistlerin gözde noktalarından.

Kadınlar Plajı otellerini gör
Yavansu Mahallesi
Yavansu Mahallesi

Kuşadası'nın gözde tatil yerlerinden olan Yavansu Mahallesi, Kadınlar Plajı, Kuşadası Plajı gibi popüler plajlara ve gece hayatına yakınlığı ile tatilcilerin akın ettiği tatil bölgelerinden birisidir.

Yavansu Mahallesi otellerini gör
Soğucak
Soğucak

Sisam Adası'na paralel konumlanan Soğucak Köyü, Aydın ve Kuşadası'na yakınlığı ile hesaplı ve daha gözlerden uzakta tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden. El değmemiş köy yaşamının izlerinin görülebildiği Soğucak Köyü'nde genellikle apartlar, pansiyonlar ve butik otel seçenekleri öne çıkıyor.

Soğucak otellerini gör
Davutlar
Davutlar

Hem doğal hem de tarihi güzellikleri ile dikkat çeken Davutlar'da Hititler, Romalılar ve Osmanlı'dan kalma tarihi eserleri görme şansına sahipsiniz. Bölgede Sevgi Plajı denize girmek için en popüler yer. Dilek Yarımadası Milli Parkı ve Sevda tepesi mutlaka görmeniz gereken yerler.

Davutlar otellerini gör
Bayraklıdede
Bayraklıdede

Bayraklıdede çok sayıda konaklama seçeneğine sahip olması ve Kuşadası'nın popüler plajlarına yakın olması nedeni ile çok tercih edilen bir tatil bölgesidir.

Bayraklıdede otellerini gör
Kirazlı
Kirazlı

Doğal güzellikleri ile dikkat çeken Kirazlı bölgesi daha çok şirin butik oteller ile misafirlerini ağırlıyor.

Kirazlı otellerini gör
Pamucak
Pamucak

Pamucak bölgesi mavi bayraklı ve son yıllarda oldukça ünlenen bir kum plaja sahip. Pamucak'ta bölgenin en lüks resort otelleri bulunuyor. Burada çok sayıda 5 yıldızlı tatil oteli bulabilirsiniz.

Pamucak otellerini gör

Kuşadası Otelleriyle İlgili Son Yorumlar

Lemon Ada Butik Otel
Lemon Ada Butik Otel

“Kuşadası gibi hızlı gece alemi olan bir yerde ailenizle veya sevdiğiniz ile birlikteyseniz kesinlikle tercih etmeniz gereken ilk yer...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Hotel Carina
Hotel Carina

“Kötü yorumlardan sonra tereddüt ederek gitmiştik fakat beklediğimizden iyiydi. Otelin konumu, manzarası güzeldi ve odanın temizliği g...”

8,0 Çok İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Misa Pansiyon Apart
Misa Pansiyon Apart

“Uygun fiyata bulabileceğiniz sessiz bir yer. Yaz için lokanta bölümü de çalışırsa 10 numara 5 yıldız olur. Erman beye ilgisi için teş...”

6,0 Keyifli
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Adasea Hotel
Adasea Hotel

“Beklentiye göre değişir tabi ama butik güzel bir otel”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Palmin Hotel
Palmin Hotel

“Gerçekten temizlik, konum, personel ve yemek hizmetleri 4 yıldız bir hotelden daha fazladır biz çok memnun kaldık yine tatil için ter...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Unique Life Style Hotels
Unique Life Style Hotels

“Her şey güzeldi çok memnun kaldım.”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Monalisa
Monalisa

“Personel güler yüzlü ve ilgili ,ben çok memnun kaldım ,teşekkürler”

8,0 Çok İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Gümüş Termal Suites Hotel
Gümüş Termal Suites Hotel

“Muhteşem bir otel ,merkezi konumda, kahvaltısı güzel, havuzu pırıl pırıl çok kaliteli bir işletme ,tekrar konaklamak istiyorum.”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
DoubleTree by Hilton Kuşadası
DoubleTree by Hilton Kuşadası

“çok memnun kaldım ,keyifli bir konaklamaydı, teşekkür ediyorum.”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
İlayda Avantgarde Hotel
İlayda Avantgarde Hotel

“Başta konumu olmak üzere, kahvaltısı ,yemekleri ve almış olduğumuz hizmetten son derece memnun kaldım, teşekkür ediyorum.”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu

Kuşadası Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Ocak Haziran 211,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Kuşadası Seyahat Yazıları

Kuşadası Sıkça Sorulan Sorular

Kuşadası’nda bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Kuşadası’ndaki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Unique Life Style Hotel, Seven Seas Sealight Elite Hotel ve Kuştur Club Holiday Village bulunuyor.

 

Kuşadası’nda bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Kuşadası’ndaki popüler ucuz oteller içerisinde Ada Corner Otel, Bulut Garden Boutique Hotel ve Papillonada Hotel bulunuyor.

Kuşadası’nda gezilecek yerler nerelerdir?

Çoğu Mavi Bayraklı olan plajlarıyla ünlü Kuşadası’nda gezilebilecek çok sayıda tarihi ve doğal güzellik de mevcuttur. Meryem Ana Evi, Efes Antik Kenti, Milet Antik Kenti ve Güvercinada bölgedeki görülmesi gereken kültürel güzelliklerden birkaçı. Doğa ile iç içe bir tatil geçirmek isterseniz Dilek Yarımadası Milli Parkı’nı, deniz-kum-güneş tatilinden vazgeçemeyenlerdenseniz Davutlar Plajı ve Kadınlar Denizi’ni tavsiye ediyoruz.

 

Kuşadası nerededir?

Aydın’a bağlı olan turistik ilçe Kuşadası; Söke, Germencik ve Selçuk ilçeleriyle komşudur. Deniz kenarında konumlanana Kuşadası, Selçuk ilçesine yakın olduğu için İzmir’e bağlı sanılmakta.

 

Kuşadası’nda gece hayatı nasıldır?

Her yıl yaklaşık 1.5 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kuşadası’nda gece hayatı için çeşitli seçenekler mevcut. Günün ilk ışıklarına dek eğlenebileceğiniz gece kulüpleri, canlı müzik yapan cafe ve barlar, deniz manzarasının tadını çıkarabileceğiniz meyhaneler ve arka planda müzik çalarken sohbet edebileceğiniz publar bulunmakta.

 

Kuşadası’nda nerede kalınır?

Kuşadası’nda hem bütçe dostu pansiyon ve butik oteller hem de konfor vadeden lüks oteller bulunmakta. Ultra her şey dahil veya her şey dahil sistemiyle hizmet veren SPA, çocuklu aile, bebek dostu otelleri tercih edebileceğiniz gibi oda kahvaltı veya yarım pansiyon hizmeti sunan konaklama tesislerini seçebilirsiniz.

 

Kuşadası’nda ne yapılır?

Kuşadası yerli ve yabancı turistler tarafından hem deniz turizmi hem de kültürel tur için tercih ediliyor. Aynı zamanda dünyanın en büyük su kaydırağını barındıran aquaparka giderek eğlenceli bir gün geçirebilir, çeşitli su ve doğa sporlarına katılarak tatilinize biraz heyecan katabilirsiniz.

 

Kuşadası’na en yakın havaalanı nerededir?

Kuşadası’na en yakın konumdaki havalimanı İzmir’de bulunan Adnan Menderes Havalimanı’dır. Havalimanından Kuşadası merkezine yaklaşık 1 saatte ulaşmak mümkün.

 

Kuşadası’na nasıl gidilir?

Özellikle yaz sezonunda ülkemizin çoğu yerinden Kuşadası’na direkt otobüs seferleriyle ulaşım sağlanabiliyor. Ayrıca ilçeye en yakın iki şehir, Aydın ve İzmir’e gün içerisinde çok sayıda sefer bulmak mümkün. Havayoluyla gelmeyi tercih eden misafirler Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra transfer hizmeti alarak veya özel servisleri kullanarak ilçeye ulaşabilirler.

 

Zeus Mağarası Kuşadası’nda nerededir?

Yapısı sebebiyle “Saklı Cennet” olarak da adlandırılan Zeus Mağarası, Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın hemen girişinde yer almakta. Kuşadası merkezinden milli parka ulaşmak için dolmuş kullanabilirsiniz.