Palau Otelleri Ara

En uygun Palau otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Palau otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Palau Hakkında

Bir Okyanusya ülkesi olan Palau Adaları, Papua Yeni Gine'nin kuzeyinde yer alıyor. Halk 8 ana ada ile yaklaşık 250 adacıktan  oluşan Palau Adaları’nı 'Belau' olarak da adlandırıyor. Palau Adaları’na bundan yaklaşık 3 bin yıl önce Filipinler göç ederek bölgeye yerleşen ilk topluluklardan biri oldular.

18. yüzyılda Avrupalıların yerleşmeye başladığı adalar İspanya, Almanya, Japonya ve Amerika’nın etkisinde kaldı. Adalar, 1994 yılında himayesinde olduğu Amerika Birleşik Devletleri ile anlaşarak bağımsızlığına kavuşmuştur. Palau Adaları’nda çeşitli etnik topluluklar yaşıyor. Palau yerli halkının büyük çoğunluğu Mikronezyalılar, Polinezyalılar ve Melanezyalılardan oluşuyor. Ülke halkı Hıristiyanlık dinine inanıyor.

Palau Adaları’nda Palau dili, Sonsoral-Tobi dili, İngilizce ile Japonca konuşuluyor. Ülkeye Babeldoab Adası’nın Melekeok Bölgesi’nde bulunan Ngerulmud şehri başkentlik yapıyor. Ülkenin en eski başkenti olan Koror ise aynı zamanda ülkenin en büyük şehri, ticaret ve turizm merkezi olma özelliğini taşıyor.

Tropikal iklimin hüküm sürdüğü Palau Adaları’nda yıllık ortalama sıcaklık 28 santigrat dereceyi buluyor. Yılın her mevsiminde güneşin yüzünü gösterdiği ve sıcaklık değerleri arasındaki farkın hiçbir zaman çok açılmadığı ülkeye, yılın her döneminde seyahat etmek mümkün. Jelliyfish Gölü, Southern Adası Kayalıkları, Milky Way bölgesi, Ngardmau Şelalesi, Kayangel Adası, Long Beach, Belau Ulusal Müzesi, Stone Monoliths ve Etpison Müzesi ülkenin mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor.

Oldukça verimli bir toprağı olan Palau Adaları’nda tarım ve hayvancılık ülke ihtiyacını karşılayacak oranda yapılıyor. Balıkçılık da ülkeye önemli ekonomik gelir sağlıyor. Ekonomisi büyük ölçüde turizme dayanan ülkenin ana geçim kaynağını Japonya, Tayvan ve Kore gibi ülkelerden gelen turistlerden elde edilen gelirler oluşturuyor.

Ülke ürettiği kabuklu deniz ürünleri, ton balığı, kurutulmuş Hindistan cevizi ve tekstil ürünlerini ABD, Japonya ve Tayvan gibi ülkelere ihraç ediyor.

Palau mutfağında balık çok fazla kullanılıyor. Farklı balık türlerinin yakalandığı bu ülkede, birbirinden çeşitli balık yemekleri hazırlanıyor. Ülkede patates ve domuz eti tüketimi oldukça yaygın. Palau’da cassava, hint yem elması, taro, yarasa çorbası gibi yiyecekler ülkede çok sık tüketiliyor. Palau Adaları’na gelen turistlerin bölgeye özgü tropikal meyvelerden hazırlanmış kokteylleri mutlaka denemesi tavsiye ediliyor.

Palau Adaları’na seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları (maksimum 30 gün) vizeden muaf tutuluyor. Fakat ülkeye Türkiye’den direkt uçuş bulunmuyor. Yeni Zelanda üzerinden aktarma yapılması gerekiyor. Ülkeye Palau Uluslararası Havalimanı ile ulaşım sağlanıyor. 8 ana ada ile yaklaşık 250 adacıktan oluşan bu ülkede ise adalar arası ulaşımda özel tekneler ve yerel uçuşlar gerçekleştiren uçaklar kullanılıyor.