Palamutbükü Otelleri Ara

En uygun Palamutbükü otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Palamutbükü otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Palamutbükü Hakkında

Datça merkezine sadece 26 kilometre uzaklıkta bulunan Palamutbükü, Datça Yarımadası’nın cennet köşelerinden biri. Uzun sahil şeridini saran butik ve apart oteller, restoranlar, barlar ve kafelerle Ege’nin sevilen turizm merkezlerinden biri haline gelen Palamutbükü, korunaklı doğal limanıyla da yat ve tekneleri misafir ediyor. Ilık havasıyla her mevsim keyifle gezilebilecek yerlerden biri olan beldenin küçük nüfusu özellikle yaz aylarında on katına kadar çıkıyor. Yılın 300’den fazla günü güneşli olan belde, yaz aylarında sıcak, kış aylarında ise ılık ve yağmurlu. Yazları 35 derece sıcaklıkların yaşandığı Palamutbükü’nde kış aylarında bile sıcaklıklar 10 derecenin altına düşmüyor.

Eğlence mekanlarına rağmen gürültünün oldukça az olduğu ve huzurlu atmosferini korumayı başarmış Palamutbükü’nün turkuaz renkli denizinde gündüzleri güneşlenebilir, akşamları ise muhteşem gün batımı manzaraları sunan sahilinde yürüyüşe çıkabilirsiniz. Belde merkezinden kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz Palamutbükü Plajı, kayalar arasında gizli plajlarıyla Akvaryum Plajı ve Gerende Koyu da Ege’nin tertemiz sularının tadını çıkabileceğiniz yerler arasında.

Dünyada demokrasinin ilk oluştuğu yer olmasıyla ünlü, antik dönemlerin önemli sanat ve kültür merkezi Knidos Antik Kenti’ne çok yakın olan beldede rehberli turlarla Dalacak Burnundaki Burgaz mevkiinde yer alan bu antik kenti gezebilir; devasa sütunlu caddeler, tapınaklar, hamamlar ve diğer antik kalıntılar arasında dolaşabilirsiniz. Hareketli limanında her saat tekne ve dalış turları bulabileceğiniz Palamutbükü’nde bu turlarla Datça Yarımadası’nın çam ormanlarıyla sarılı koylarını gezebilir veya dalış yaparak su altı zenginliklerini yakından görebilirsiniz.

Kurubük, Ovabükü ve Hayıtbükü gibi diğer turistik beldelere 5-10 dakikalık bir yolculukla ulaşabileceğiniz Palamutbükü’nün otantik çarşılarında ise el yapımı hediyelik eşyalardan Datça’nın ünlü badem ve zeytinlerine kadar pek çok yöresel ürün satın alabilirsiniz. Dalaman Havalimanı’na 160 kilometre, Milas-Bodrum Havalimanı’na ise 197 kilometre uzaklıktaki beldeye bu havalimanlarına bilet alarak, otobüsle veya Bodrum Marina’dan hareket eden feribotlarla ulaşabilirsiniz.

Palamutbükü Galeri

Palamutbükü Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Kasım Temmuz 224,80 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.