Ustka Otelleri Ara

En uygun Ustka otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ustka otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ustka Hakkında

Polonya’nın kuzeybatısında Orta Pomerania bölgesinde, Baltık Denizi ile Slupia Nehri’nin ağzında yer alan Ustka, popüler bir balıkçı kasabasıdır. Ustka, bir deniz kaplıcası olarak turistlerin uğrak noktalarındandır. Doğal minarelli suları, tedavi edici çamur tortuları ve doğal çam ormanlarının da katkısı ile şifa doludur.

Ustka, tek gelir kaynağını 19. yüzyıldan bu yana turizm üzerine kurguladığından; bugün hem bir tatil merkezi olarak hem doğal kaynakları sayesinde çeşitli hastalıklar için şifa merkezi olarak anılmaktadır.

Ustka’da, Slupia Nehri tarafından bölünen Doğu ve Batı olmak üzere iki plaj var. Hangisini tercih etmek gerekir diye düşünürseniz, hatırlatalım; Doğu plajı, şehrin merkezine daha yakın olduğu için çok sayıda bar, restoran ve konser salonları alternatifleri ile daha popülerdir.  

Baltık Denizi’ni izlemek ve tertemiz havayı içinize çekmek için Syrenka’yı tercih edebilirsiniz. Burada tüm turistler gibi siz de, deniz kızıyla birlikte fotoğraf çektirmeyi ihmal etmeyin. 1892 yılında inşa edilen, 21,5 metre yüksekliğindeki Ustka Deniz Fenerini ziyaret ederek, Baltık kıyılarındaki en güzel deniz fenerlerinden birini görebilirsiniz.

Doğa severler için olduğu kadar müze severler için de ilginç seçenekleri bulunan Ustka’da, ziyaret etmenizi önerebileceğimiz müzeler ise; Museum of Bread, Museum Figur Woskowych ve Bluecher Bunkers Ustka.

Ustka’da yerel mutfağa özgü hamur işleri, et ve kök sebzeler ağırlıklı yemekleri ile yaza özel soğuk meyve -sebze çorbalarını mutlaka denemelisiniz. Ucuz sokak lezzetlerinden, Avrupa, Akdeniz mutfağına kadar uzanan bol mutfak seçenekleriyle uygun fiyatlı, güzel yemekler yiyebilirsiniz.

Ustka'da güzel bir yaz tatili geçirmek isteyenler için, en uygun ve havanın en sıcak olduğu dönem Ağustos ayıdır. Haziran-Eylül ayları arasında hava sıcaklıkları yükselse de Temmuz ayının en yağışlı dönemlerden biri olduğunu hatırlatalım.