Rovaniemi Otelleri Ara

En uygun Rovaniemi otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Rovaniemi otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Rovaniemi Hakkında

60 binlik nüfusu ile Finlandiya’nın Lapland bölümünün başkenti olan Rovaniemi, Kuzey Kutup’una olan sınırıyla karlı, buzlu, egzotik ve küçük bir şehir. Hatta yemeklerinizi buzdan yapılmış restoranlarda yiyebilir, buz otellerde konaklayabilirsiniz. Ayrıca Noel Baba’nın ( Aziz Nikola) evi kabul edilen köyün bulunduğu yer. Şehrin başlıca görülecek yerleri arasında Santa Claus Köyü ve Santapark geliyor. Bu sebeple şehirde Noel kutlamaları ve atmosferi masallardaki gibi gerçekleşir.

Bu aktiviteler her yıl binlerce turistin şehre gelmesine neden olur. Yıllık ziyaretçi sayısı yarım milyona yakındır. Lapland’in kültür başkenti olarak da anılan Rovaniemi’de Lapland Müzesi, Lapland Ormancılık Müzesi, Pilke Bilim Merkezi, Korundi Kültür Evi ve Sanat Müzesi gibi yerleri de ziyaret edebilirsiniz. Jatkankynttila Köprüsü de şehirdeki en önemli yapıdır.

Ayrıca şehirde bulunan Ranua Hayvanat Bahçesi’nde ren geyikleri, kutup ayıları, kahverengi ayılar, husky kurtları gibi birçok hayvanı görebilirsiniz. Rovaniemi daha çok kış turizmi ile meşhur ama Haziran ve Temmuz ayları arasında da yaklaşık 30 gün süreyle güneşin hiç batmadığı günler yaşanır. Şehirde bulunanlar ya da şehrin ziyaretçileri gece yarısı güneşini izlemek ve görüntülemek için düzenlenen rehberli turlara katılırlar. Kış aylarında gidilebilecek bir kayak merkezi de var. Rovaniemi Havalimanı şehir merkezinden 10 km uzaklıkta bulunur. Havalimanından şehir merkezine gitmek için havalimanı servisleri ya da taksiler çoğunlukla turistlerin kullandığı araçlardır. Şehrin toplu taşıma sistemine ait otobüsleri kullanma ya da araç kiralama seçenekleriniz de var. Ayrıca birçok otelin havalimanı otel arası transfer hizmeti de bulunur.