Ostuni Otelleri Ara

En uygun Ostuni otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ostuni otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ostuni Hakkında

Günay İtalya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Ostuni, haritası çizme şeklindeki ülkenin topuğuna denk gelen Puglia bölgesinde, Brindisi ilinde bulunuyor. Deniz seviyesinden 229 metre yüksekte, üzüm bağları ve zeytin ağaçlarıyla donatılmış bir ovadan Adriyatik Denizi’ne bakan şehir, beyaz boyalı evleri, Arnavut kaldırımlı sokakları ve Akdenizlilere özgü sıcakkanlılığıyla La Citta Bianca ‘beyaz Şehir’ olarak da anılıyor. ‘Ostini’ ismi ise Yunancada ‘Devlet’ anlamına geliyor. Şehrin Yunanistan ve Bodrum’u hatırlatan beyaz evlerden oluşmasının sebebi sadece peyzaj anlayışı değil, 17. Yüzyılda yaşanan veba salgınında tedbir olarak kireç kullanılmasında da kaynaklanıyor.

Şehirde ilk yerleşimin tarihi M.Ö. 600’lü yıllara kadar iniyor. Şehrin ana meydanı olan Özgürlük Meydanı’nda bulunan San Francesco Kilisesi, kentin Barok mimari eserlerinin en güzel örneklerinden. Meydanın bir diğer ünlü eseri ise 20 metre yükseklikteki Sant’Oronzo heykeli. Bu heykelin önü şehrin buluşma noktası olarak da kullanılıyor. Meydanın karşısında bulunan Via Cattedrale’den itibaren 1400’lü yılların izlerini taşıyan ve şehrin kalbi sayılan Eski Şehir bölümüne ulaşılıyor. Tarih yolculuğuna çıkmak ve geçmişini öğrenmek için de Museo Civico Di Ostuni ülkenin en iyi arkeoloji müzelerinden. Ostini’nin en ünlü katedrali ise eski şehir bölümünde bulunup, oymaları ve zengin taş işçiliğiyle büyülüyor. Antik meydanlarını yürüyerek gezebileceğiniz, bisiklete binebileceğiniz ve sanata doyacağınız şehirde bol bol da yeşil alan bulunuyor.

İtalya’nın Ostini kentine havayoluyla yapacağınız seyahatlerde inebileceğiniz en yakın havaalanı Brindisi - Salento Airport. Ostini’nin merkezine 37 kilometre mesafede bulunan havaalanından taksi veya araç kiralamayla transfer gerçekleştirebiliyorsunuz.