Ortaköy Otelleri Ara

En uygun Ortaköy otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ortaköy otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ortaköy Hakkında

Ortaköy, Beşiktaş ilçesine bağlı,  Avrupa Yakası'nda konumlanan semtlerden biridir. İstanbul’un en güzel sahil semtleri arasında bulunan Ortaköy, deniz kenarına kurulmuş bankları, geniş meydanına dizilmiş kafeleri, hareketli çarşısı ve camisiyle ünlüdür. Ortaköy’ün İstanbul’un en turistik semtlerinin arasında olmasının nedenlerinden biri de, çeşit çeşit yan yana sıralanmış kumpircileridir. İstanbul’da kumpir denilince akla ilk gelen yerlerden olan Ortaköy, bu özelliğiyle yerli ve yabancı çok sayıda turisti de kendisine çekmeyi başarır. Ortaköy’de deniz manzarasına karşı Türk kahvenizi içtikten sonra gezilecek birçok tarihi yapı ve çarşı ile karşılaşacaksınız. Semtin kendine has entel pazarI adı verilen, el yapımı takıların, kıyafetlerin, çantaların, yerli sanatçıların ellerinden çıkan hediyelik eşyaların bulunduğu çarşıyı mutlaka gezmelisiniz. Denizle iç içe bu tarihi semtte görülmesi gereken pek çok önemli yapı bulunur.  Bu yapılardan en önemlisi, semtin simgelerinden biri olan gösterişli mimariye sahip Ortaköy Büyük Mecidiye Camisidir. İçindeki hat sanatı Sultan Abdülmecid tarafından yazılan camiyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Semtte, Esma Sultan Yalısı, Tarihi Ortaköy Hamamı, Feriye Sarayları, Yahudiler ve Rumlar için yapılmış dokusu bozulmamış tarihi evleri de görebilirsiniz. Damat İbrahim Paşa Çeşmesi ve Portakal Yokuşu da Ortaköy’de keşfedebileceğiniz yerler arasındadır.   

Ortaköy, Beşiktaş dahil pek çok semte yürüme mesafesinde bulunur. Beşiktaş ve Bebek bu semtlerden bazılarıdır. Beşiktaş’tan Ortaköy’e doğru bir yürüyüşe çıkabilir, bu ağaçlıklı yol üzerinde pek çok tarihi binayı inceleme imkanı bulabilirsiniz. Bu uzun yol üzerindeki en etkileyici yapılardan biri günümüzde 5 yıldızlı otel ve toplantı mekanı olarak hizmet veren Çırağan Sarayıdır. Tarihi semtte ayrıca düzenlenen boğaz turlarına da katılabilirsiniz. İstanbul’un tüm boğaz manzarasını ayaklarınızın altına serecek olan bu turlarda, Kız Kulesi, Üsküdar, Kandilli, Anadolu Hisarı, Yeniköy, Emirgan ve daha fazla deniz manzaralı semti bu vesileyle gezebilirsiniz. Ortaköy aynı zamanda hareketli gece hayatı ve eğlenceleri ile de ünlüdür. İstanbul’un en popüler eğlence mekanı olan Reina da Ortaköy’de bulunur. Ortaköy’e Beşiktaş ve Kabataş semtlerinden otobüsle ulaşmanız mümkündür.

Ortaköy Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 96,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Ortaköy Sıkça Sorulan Sorular

Ortaköy’de bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Ortaköy’deki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Radisson Blu Bosphorus Hotel ve Ortaköy Princess Hotel bulunuyor.

Ortaköy’de bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Ortaköy’deki popüler ucuz oteller içerisinde Elite Marmara Bosphorus Suites, Yeşim Suites ve Symbola Bosphorus Hotel bulunuyor.